reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Ja już po :) Oba maluchy zdrowe, na szczęście rozwijają się równo, obydwa mają w okolicach 8,3cm, termin z usg o 5 dni wcześniej niż z OM, serduszka biją tak jak powinny. Ketony w moczu u mnie to na szczęście nic poważnego, mam jeść o 22 lekki posiłek i powinno się poprawić (czyli legalne jedzenie po 18 ;) ).

Mam też zielone światło na zajęcia dla kobiet w ciąży i na niedaleki wyjazd (chcieliśmy się z męże, jeszcze gdzieś wyrwać z opanowanego przez smog Krakowa, najlepiej do jakiejs zaśnieżonej leśnej głuszy, bo potem niestety grozi mi dużo leżenia).

Jeden łobuz obrócił się tak, że pokazywał tylko brzuszek, drugi był bardziej zabawowy i strasznie kopał nóżkami. No i moja pani doktor też obstawiałaby chłopaków, ale mówi, że to na zasadzie "bardziej chłopiec niż dziewczynka" ;)

Jedno co, to wskazanie do cesarki, ale to praktycznie od początku było wiadomo... Przy opcji dwóch łożysk czasem pozwala się rodzić bliźnięta SN i łudziłam się, że może będę w takiej sytuacji, ale niestety - łożysko jest jedno i naturalny poród to zbyt duże ryzyko dla dzieci. Być może nie wiem co mówię, bo nie rodziłam wcześniej, ale panicznie boję się cesarki.

No i jednak wzięłam l4.

Monika, Kasia, Papagena, Gwiazda - ciesze sie z wami.
Papagena teraz wypoczywaj bo jak beda dwa szkraby na swiecie to juz nie bedzie tak latwo :D

ja tez bylam dzis u lekarza, ale tylko na interpretacji PAPPA i wynik w normie, wiec kamien z serca. Rano bylam tez na badaniach krwi, 5 probowek poszlo. Masakra. nie lubie pobierania krwi i gdybym mogl to bym uciekla z gaibinetu.

Dziewczyny, super, że u Was wszystko ok. Ja mam usg połówkowe dopiero 10.02 i nie wiem jak wytrzymam. W piątek robiłam badania do endokrynologa i panie nie wpisały wapnia i fosforu i jutro znowu muszę powtórzyć - porażka.... Ogólnie ok, tylko D3 mam w dolnej granicy normy, na szczęście TSH mi spadło.

papagena, ja bym bardzo, ale to bardzo chciała cc, nie wiem czy coś mi się uda w tej kwestii zdziałać. Pierwszy poród miałam tak ciężki i straszny, że już mi słabo, jak pomyślę a to było 18 lat temu .....

reklama
Do góry