reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Ja już po :) Oba maluchy zdrowe, na szczęście rozwijają się równo, obydwa mają w okolicach 8,3cm, termin z usg o 5 dni wcześniej niż z OM, serduszka biją tak jak powinny. Ketony w moczu u mnie to na szczęście nic poważnego, mam jeść o 22 lekki posiłek i powinno się poprawić (czyli legalne jedzenie po 18 ;) ).

Mam też zielone światło na zajęcia dla kobiet w ciąży i na niedaleki wyjazd (chcieliśmy się z męże, jeszcze gdzieś wyrwać z opanowanego przez smog Krakowa, najlepiej do jakiejs zaśnieżonej leśnej głuszy, bo potem niestety grozi mi dużo leżenia).

Jeden łobuz obrócił się tak, że pokazywał tylko brzuszek, drugi był bardziej zabawowy i strasznie kopał nóżkami. No i moja pani doktor też obstawiałaby chłopaków, ale mówi, że to na zasadzie "bardziej chłopiec niż dziewczynka" ;)

Jedno co, to wskazanie do cesarki, ale to praktycznie od początku było wiadomo... Przy opcji dwóch łożysk czasem pozwala się rodzić bliźnięta SN i łudziłam się, że może będę w takiej sytuacji, ale niestety - łożysko jest jedno i naturalny poród to zbyt duże ryzyko dla dzieci. Być może nie wiem co mówię, bo nie rodziłam wcześniej, ale panicznie boję się cesarki.

No i jednak wzięłam l4.

Monika, Kasia, Papagena, Gwiazda - ciesze sie z wami.
Papagena teraz wypoczywaj bo jak beda dwa szkraby na swiecie to juz nie bedzie tak latwo :D

ja tez bylam dzis u lekarza, ale tylko na interpretacji PAPPA i wynik w normie, wiec kamien z serca. Rano bylam tez na badaniach krwi, 5 probowek poszlo. Masakra. nie lubie pobierania krwi i gdybym mogl to bym uciekla z gaibinetu.

Dziewczyny, super, że u Was wszystko ok. Ja mam usg połówkowe dopiero 10.02 i nie wiem jak wytrzymam. W piątek robiłam badania do endokrynologa i panie nie wpisały wapnia i fosforu i jutro znowu muszę powtórzyć - porażka.... Ogólnie ok, tylko D3 mam w dolnej granicy normy, na szczęście TSH mi spadło.

papagena, ja bym bardzo, ale to bardzo chciała cc, nie wiem czy coś mi się uda w tej kwestii zdziałać. Pierwszy poród miałam tak ciężki i straszny, że już mi słabo, jak pomyślę a to było 18 lat temu .....

reklama
Do góry