reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Doris, gratulacje :-) fajnie, że zgodnie z cichymi oczekiwaniami. I trochę mnie pocieszyłaś, że się nie potwierdziło. Ja byłam w 11tyg 5 dniu i lekarz stwierdził, że coś tam dojrzał, więc może to chłopak a mi się marzy córka i ciągle mam przeczucia na córkę, więc może się też zmieni. :-D
Też marzyłam o córce i miałam przeczucie a raczej sobie wkręciłam... U mnie na ostatnim usg (15 tydzień) też było widać już wyraźnie pitola. Podobno cześciej lekarze mylą się w druga stronę No, ale nadzieje jeszcze możesz mieć [emoji12] kiedy wizyta?

reklama
Gwiazda, u mnie leci 16 tc ale u Ciebie też już będzie wszystko dokładnie i na 100% widać
Gratuluje nowych wieści a pamietam jak pisałaś jako pierwsza, że znasz płeć - zazdrościłam Ci trochę [emoji12] u mnie też leci 16 tydzień i też nastawiałam się na córkę a będzie chłopczyk. Minął tydzień od tej wieści i już się przestawiłam [emoji86][emoji12] to teraz czas wymyślić nowe imię [emoji6]

Hope, haha, u mnie też chłopcy mówią, że będzie siostra. W szkole, w przedszkolu, ciekawe... Ja nic o tym nie wiem haha :D

Też marzyłam o córce i miałam przeczucie a raczej sobie wkręciłam... U mnie na ostatnim usg (15 tydzień) też było widać już wyraźnie pitola. Podobno cześciej lekarze mylą się w druga stronę No, ale nadzieje jeszcze możesz mieć [emoji12] kiedy wizyta?

MalinowaMarta ja właśnie też się zastanawiam, czy to jednak nie moje pragnienie córki a nie przeczucie. Staram się jednak nastawić na drugiego chłopca.
A prawda jest taka, że najważniejsze żeby było zdrowe..
Właśnie u mnie teraz wizyta dopiero za 2 miesiące w Polsce, bo jesteśmy w tej prawie Syberii - Finlandii a tu pójdę tylko na kontrolę w międzyczasie. A kontrola tu to rozmowa z położną, strasznie lajtowe mają tu podejście do ciąży, nie po naszemu :-(

[QUOTE="Mendoza813, post: 13659955, member: 154432]
Właśnie u mnie teraz wizyta dopiero za 2 miesiące w Polsce, bo jesteśmy w tej prawie Syberii - Finlandii a tu pójdę tylko na kontrolę w międzyczasie. A kontrola tu to rozmowa z położną, strasznie lajtowe mają tu podejście do ciąży, nie po naszemu :-([/QUOTE]

U nas to samo. Jesli nie gorzej. Trzy kontrole.

"Prowadzenie ciazy" nie ma nic wspolnego z jej prowadzeniem... Mysle, ze cala Skandynawia jest "skazona" takim wlasnie lajtowym, naturalistycznym, podejsciem.

Doris to się porobiło ;-) Ja też dowiedziałam się bardzo wcześnie, chyba nawet jako pierwsza na forum. Mam nadzieję, że na wizycie za tydzień gin nie wycofa się z pisiorka, bo już się bardzo nastawiłam i nawet imię wybrałam ;-)

Dziewczyny gratuluję dobrych wieści z wizyt.

reklama
Doris - gratuluję! A pamiętasz jak Ci mówiłam po poprzedniej wizycie, że to za wczesnie? :p Czułam, że u Ciebie chłopak :D

Moja wizyta przebiegła szybciutko. Dzieciąko ma się świetnie, ruszało się, serducho biło, udało się zmierzyć przeziernośc karkową, kośc nosowa na miejscu, ale płci nie widział. Za mały bobas, źle ułożony. Łożysko wciąż do obserwacji, bo na razie się nie podniosło. Wzrost idealny do 14tyg 5 dnia. Ksiązkowo :) Niech dalej rosnie :-)

Do góry