reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Witam i ja cesarkowa. Z synem nas pocieli bo byl ulozony posladkowo wlasnie. W trzeciej dobie bylismy w domu, biegalam caly czas po korytarzu, dziecka nie bylo ze mna przez 2 doby bo lezalam na pooperacyjnej bo miejsc nie bylo. W 5 dobie po cieciu mierzylam w sklepie spodnie i pamietam ze mi zylka od szwow przeszkadzala bo sterczala strasznie przez bielizne. W szpitalu wzielam moze ze 2 -3 czopki przeciwbolowe, do domu kupilam sobie paracetamol i nie wzielam ani jednej tabletki - wiec moze was troche pocieszylam Ze 3 tyg po porodzie dzwigalam z supermarketu plecak z zakupami plus jakies reklamowy i to autobusem, wszyscy sie dziwili, wynik jest taki ze blizny nie widac nawet, zrostow nie ma i tylko takich wspomniej kazdej zyczyc. Ale ponoc przy drugiej moze bolec bardziej...

reklama
Napisze Wam szczerze...zazdroszcze tylko takich przezyc z cesarki i sama sobie zycze,zeby tym razem bylo o wiele-wiele-wiele lepiej.

warto, dla wlasnej przyjeności. Bo nic innego (czego nie dowiemy się z 2d) poza wrażeniem estetycznym to ono nie wnosi

u nas takie usg zawsze kosztowało w granicach 280zł do 300zł ale teraz jedna pani gin.położna robi konkurencje i cena jest 150zł :) wiec chyba się w końcu skusze tym bardziej ze poznać płeć będzie chyba łatwo:)

A ja mam pytanie czy położenie pośladkowe przy porodzie jest wskazaniem do cesarki?
I czy np jak w 34 tygodniu okaże się ,że dziecko ułożone jest pośladkowo to od razu ustalaja termin cesarki? czy o tym decydują dopiero przy porodzie??

jest wskazaniem ale nie wszedzie. W PL tak. Z ustaleniem to różnie, troche zalezy od lekarza, bo dziecko może i w 39 tc się przekręcić. Zwykle czekają najdłużej jak się da z decyzją.

reklama
pieszczoszka moim zdaniem jak najbardziej warto zainwestować w usg 4d bo to świetna pamiątka my właśnie dlatego pójdziemy na nie w najbliższym czasie mój gin doradził żeby iść nie wcześniej niż po 22 tyg bo wtedy dzidziuś jest już ładnie rozwinięty i ma jeszcze sporo miejsca w brzuszku dzięki czemu dokładniej można wszystko zobaczyć:)
ja mam wizytę w czwartek jutro muszę iść badania zrobić.

Do góry