reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

zazwyczaj lekarze na wizycie przelatują tak szybko, że przynajmniej mi to zwisa czy będzie ich 10 czy 20
o wąchaniu podpasek nigdy nie słyszałam ale jak chcą to proszę bardzo :-D

reklama
Ja wczoraj byłam pozwiedzać szpital w którym bede rodzić i jestem w szoku, Po remoncie wygląda tam jak w hotelu. Pokoje 1 i 2 os, mega wielka porodówka, wielkie łożka ,czyściutko i pachnąco :) dwa pokóje dla odwiedzających full wypas (mam nadzieje ze w waszych szpitalach też tak będzie )

Tam gdzie ja rodziłam to owszem obchody były wieloosobowe i zaglądali na podpaski, żeby zobaczyć jakiego koloru są odchody - ja osobiście nie widzę nic w tym złego. Ktoś chyba musi sprawdzić czy wszystko się prawidłowo obkurcza i czy nie zaczyna się jakaś infekcja bakteryjna albo inny syf :tak:

mi tez nie przeszkadzaja takie rzeczy, w koncu od tego oni tam sa zeby sprawdzac, pytac i badac
wszystkie w pokoju sa w tej samej sytuacji wiec czego sie wstydzic
prawde mowiac nawet nie zwrocilam na to uwagi w szpitalu, trzeba troche zaufac lekarzom

pamietam jak babki po raz pierwszy zwlekaly sie z lozka to tez gdzies sie koszula zawinela i tylek bylo widac w tych siatkowych gatkach ale naprawde mi to zwisalo, kazda rodzila i jak laska nie musi wygladac, to nie rewia mody

Ostatnia edycja:
Jak wąchają podpachy?!!! no bez przesady, może się tej dziewczynie wydawało??? może się lekarz z bliska przygladał tylko??
Ja byłam na sali 2-osobowej, żadnego parawanu nie było ale obchód to mieli ekspresowy. Tylko na drugi dzień kazali pokazywać jak wygląda podkład, a potem to już tylko pytali czy wszystko dobrze i ugniatali brzuch i tyle!

reklama
ja pamietam po cc,niczego nie świadoma,przyszedl obchod (skład 3 osobowy) każdą mi podnieść koszulę,a potem jak mi nacisneli brzuch to myślałam,ze umrę, tak bolało,ze chyba nawet se jękłam z bólu....obok mnie laska też jękła,ale mi sie z niej już śmiac chciało,bo mnie już nie bolało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a jak usłyszalam "auuu" to :-):-):-)

Do góry