reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

Cuchnące odchody pojawiają się wówczas, gdy wnętrze obkurczającej się macicy zostało zakażone bakteriami gnilnymi. Czasami nawet najdziwniejsze dla nas praktyki lekarskie mogą mieć jakiś sens:-) Przy nieprawidłowej ilości, kolorze odchodów połogowych czasem trzeba również sprawdzić zapach ;-)

reklama
Ehh ja dzis bylam w odwiedzinach u siostry kolezanki ktora miesiac temu urodzila i po portsu sie załamałam. Opowiedziala mi o calym przebiegu porodu i o tym co sie pozniej dzieje na salach. 10-osobowe obchody i wachanie podpasek :szok: Czy ja sie musze na to godzic :-(???

dziewczyny dobrze napisaly :) godzis sie niby nie musisz , ale chyba lepiej tak :) w koncu to nie ty masz to ogladac , wachac czy co tam jeszcze wiec luz :)
a kolezanka to mogla w jezyk sie ugryzc :/ nie kumam po co kobiete przed porodem straszyc , roztaczac jakies czarne wizje itd bez sensu :/

Świetną masz koleżankę. Nie opowiada się przyszłej matce takich historyjek porodowych. Często to jak odbieramy pewne rzeczy zależą od nas samych i od naszego nastawienia. Jak ktoś jest na nie to nawet najlepszy szpital i najlepszy personel go nie zadowoli. W szpitalach zawsze były tłumne obchody ale to po to, żeby każdy lekarz i położna byli zorientowani w sytuacji. Z tym trzeba się pogodzić i już. W końcu nie jedziesz do spa tylko do szpitala. Głowa do góry, przez pewne rzeczy trzeba przejść. Po co na starcie masz się źle do tego wszystkiego nastawiać. Ostatecznie obchody w ciągu doby są dwa i trwają parę minut więc z czego robić dramat. Jeśli chodzi o to wąchanie podpasek to może ma to jakieś uzasadnienie nie wiem, nie wnikam i nie chcę wiedzieć. Najważniejsze, że to nie ty je wąchasz a jak oni sobie lubią niuchać to co im szkodzi ;) BĘDZIE DOBRZE- tego się trzymaj.

dobrze napisane :)

Ja wczoraj byłam pozwiedzać szpital w którym bede rodzić i jestem w szoku, Po remoncie wygląda tam jak w hotelu. Pokoje 1 i 2 os, mega wielka porodówka, wielkie łożka ,czyściutko i pachnąco :) dwa pokóje dla odwiedzających full wypas (mam nadzieje ze w waszych szpitalach też tak będzie )

super , ze szpital na ful wypasie :)

a majtki tuż przed porodem nie wąchają???

:-D:-D

z tego co wiem we fr wąchają majtki i pachy ;-)

pachy tez :-D

a ja właśnie oglądam rozmowy w toku
i jest tam kobieta która zdecydowała się na poród lotosowy
nawet nie wiedziałam że coś takiego jest
przyniiosła do studia zaschniętą pępowinę i łożysko:szok:

a ja właśnie oglądam rozmowy w toku
i jest tam kobieta która zdecydowała się na poród lotosowy
nawet nie wiedziałam że coś takiego jest
przyniiosła do studia zaschniętą pępowinę i łożysko:szok:

też to właśnie oglądałam. Program o eko-rodzicach.
Najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy sposób zbicia gorączki 40 stopni C- plaster cytryny wsadzić do skarpetek na noc :-) Kurcze nie moge rozkminić tego działania:-)

a ja dzis zauwazylam znow cos nowego, synus zaczal sie wiercic po sniadaniu, tyle,ze normalnie czuje sie jakby mi ktos paluchem grzebal w ci.pce i do doslownie :szok: wy tez tak macie?

reklama
kopie i boksuje caly czas, ale ze to az tak dziwnie czuc? hmmm pewnie mu sie nudzi wi wymysla coraz to nowsze zabawy:-)

Do góry