Asionek31
Fanka BB :)
też tak uważam, z tym że w szpitalu nie kąpią maleństwa przy matce, a mi to nie odpowiada, bo wiem jak się kąpie dzieci w szpitalu i wiem że potem dziecko bardzo płacze jak ma kontakt z wodą w domu, więc wolę się przemęczyć przez okres w szpitalu
nie wiem kiedy tutaj myja , ale kazda mama na sali ma wlasna umywalke specjalna i przewijak obok dla malucha .. moze pozniej sie samemu myje ?? okaze sie w praniu
na początku wystarczy umyć malucha w samej ciepłej wodzie :-) i do wanienki włożyć pieluchę tetrową, żeby się coś o ciałko ocierało tak jak w brzuchu mamy ;-)
chusteczki jak dla mnie nie myją, młoda jak się porządnie obsrała to i tak się dupsko pod kran dawało, bo można było i pół paczki chustek zużyć a i tak pipka była brudna
oj tak ja kiedys z dziecmi pracowalam i jak byla kupa wielka to chyba ze sto chusteczek trzeba by bylo zuzyc :/ dlatego bralam maluchy i pod kran z woda taniej , czysciej i szybciej )
Nam najlepiej do mycia pupki sprawdziła się wata namoczona w wodzie z dodatkiem oillatul albo oliwki (odrobinki). Nie lubiłam chusteczek. Stosowałam je awaryjnie na wyjścia. Tak to miałam miseczkę z mała ilością ciepłej wody i właśnie wata. Najtaniej zresztą . No i może dzięki temu nie było problemów ze skórą bo jak tylko w ruch wchodziły chusteczki to pupa robiła się czerwona.
tez mam taki zamiar w domu stosowac waciki
tylko u nas wcale taniej nie wychodzi :/
te duze waciki sa drozsze niz chusteczki !! paranoja :/