reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

reklama
ja też chcę kupić Enemę tak jak większość z was liczę na to, że zdążę zrobić :)
a tak w ogóle to chyba będę musiała nawet przymusowo taxi wziąć do porodu, bo dziś nam znowu padł samochód i pewnie znowu na naprawę zejdzie pół miesiąca :/ czemu się tak wszystko pieprzy przed porodem :-(

nie martw sie najwazniejsze zebys dojachala , a czym to juz rybka :)

Ewa Enema to wlewka doodbytnicza. Jak Cię zbiera kładziesz sie na pleckach, podkurczasz nogi do klatki piersowej, końcówke enemy umieszczasz w odbytnicy i wlewasz ją z dozownika. Potem trzymasz płyn 3-5 minut w dowolnej pozycji, do uczucia parcia i wypróżniasz. Po imprezie :-D A po enemce podajesz sobie płyny doustnie i nie straszne Ci niespodzianki ;-)

o matko ciekawe jak to zrobic hehe

oj chyba sama bym tego nie zrobila, podciagnac nogi juz ciezko a co dopiero jeszcze do odbytu siegnac w tej pozycji;-)

jedna z oznak zblizajacego sie porodu jest czestsze odwiedzanie toalety, a jak nie to pewnie lepiej sie wspomoc

no wlasnie o tym samym pomyslalam hehe jak do dupska siegnac w takiej pozycji ?? :)))
mowisz , ze pecherz tez wycisza skurcze ?? a ja sie wysikac nie moge do konca tak maly mnie cisnie :(

zapomnialam napisac w opowiesciach z porodowki , ze chyba najgorzej oprocz lezenia na KTG , wspominam jazde do kliniki :szok: co prawda mialam bardzo blisko , ale wloklo sie te 10min. w nieskonczonosc :/ kazdy wyboj masakra , a juz jak skurcze mialam to wogole niezla akcja hehe
o tym wczesniej nie pomyslalam , ze jazda moze byc taka ciezka i pozniej powrot z dupskiem bolacym :)

polecam na wszelki wypadek na poczatki po naciciu czy peknieciu siedziec na dmuchanym kole
ja nie kupilam i bardzooo zalowalam :/ kazde podniesienie dupska z kanapy , krzesla porazka na maksa
a siorka ostrzegala hehe

Do góry