reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

ja tam pewnie umyję dzidziola jak wrócę ze szpitala, chyba że mnie strach weźmie, to wykorzystam męża, ale w końcu pracowało się na noworodkach :)

reklama
ja kąpałam małą codziennie bo strasznie odparzała się pod paszkami i za uszkami. Mydełka używałam tylko co kilka dni a tak to samą wodą ją myłam. Zosia lubiła kąpiele. Nigdy przy nich nie marudziła. No i odkryłam, że żaden puder kupiony w patece nie jest tak dobry na odparzenia jak skrobia ziemniaczana :).

Mój mąż zawsze mnie wkurzał takim stwierdzeniem "częste mycie skraca życie" hahah
nie to żebyśmy się nie kąpali , ale jak się darłam po nim że ma się myć(zawsze coś innego sobie do roboty w tym czasie znajdzie znajdzie np. gra na kompie) bo nie będę drugi raz po nim wanny myła to tak gada hahah

Herbata tu tez mowia ze nie trzeba wcale kapac dziecka codziennie . Moja przyjaciolka rodzila w Irlandii i tam w ogole polecali nie kapac przez pierwsze dni ze wzgledu na warstwe ochronna ktore dziecko ma na skorze. I ja nie wiem czy bede na poczatku.... po ok miesiacu pewnie tak, jak juz sie ze wszystkim ogarne :)

Mi mówiła położna żebym tylko tymi wacikami namoczonymi wodą przemywała dzitka przez pierwszych kilka dni, potem mogę kąpać. Tak chyba zrobię, nie na darmo w większości krajów tak się podkreśla tą ważną warstwę ochronną.

ja też mam taki zamiar ale dopiero po powrocie ze szpitala:) tzn mąż kąpał będzie

u mnie też mąż kapał młodą i tak już zostanie :-D

w szpitalu tam gdzie rodziłam to codziennie wieczorem kąpali dzieciaczki i przywozili pachnące i naoliwione :-)

a teraz to nie wiem jakie mają praktyki

u mnie też mąż kapał młodą i tak już zostanie :-D

w szpitalu tam gdzie rodziłam to codziennie wieczorem kąpali dzieciaczki i przywozili pachnące i naoliwione :-)

a teraz to nie wiem jakie mają praktyki
u nas w szpitalu tak jak wcześniej pisałam zabierają codziennie o 17 wszystkie dzieci do jednej sali i tam je kąpią, ale ja nie wyraże na to zgody, sama małą sobie powycieram chusteczkami a wykąpię w domciu:)

reklama
Do góry