reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

ciśnienie ci skakało po masowaniu ?:szok::-D
hehehe nie sprawdzałam czy mi skacze czy nie. Lekarz uznał, że nadciśnienie jest przeciwwskazaniem i wolałam go posłuchać.

kurcze ja też myślałam o porodzie w wannie ale najbliższy szpital z takim sprzętem jest w Tychach więc odpada :no: nie chcę się tłuc samochodem 30 - 40 minut
Miłka ja mieszkam teraz 25 km od miasta i do szpitala mam jakieś 40-60 minut bo to w centrum i korki. Gdyby przyszło mi rodzić w godzinach szczytu to mogło by być różnie ;-). Tylko, że my taki dystans codziennie pokonujemy i na nas to wrażenia nie robi. Ja jak się zorientowałam, że mam skurcze to nawet nie pomyślałam o tej odległości. Spokojnie wzięłam prysznic, ogoliłam sie tu i ówdzie, umyłam głowę i wyprostowałam włosy żeby ładnie wyglądać na porodówce. Jak dojechałam do szpitala i wytrzęsło mnie na dziurach to spowrotem mnie do domu cofnęli bo skurcze ustąpiły no i musiałam ten dystans przebyć jeszcze raz po paru godzinach.

Lakieru na paznokciach faktycznie nie warto mieć bo lekarz i położna są w stanie po zasinieniu stwierdzić czy kobieta jest odpowiednio dotleniona. Ja miałam pomalowane tylko nogi i nic nie mówili.

reklama
jagmar no ja się właśnie tego boje, że przyjade do szpitala taki kawał drogi i mnie odeślą do domu. Chyba się nie wróce tylko koczować pod szpitalem będę...

zawsze możesz pospacerować dookoła budynku żeby akcja się rozhulała i wejść ponownie a nie tłuc się samochodem bez sensu ;-)

tricolor
jesteś wielka!
niedyskretnie zapytam, czy wstrzemieźliwość wywołana była jakimiś wskazaniami lekarza czy własnymi przekonaniami?

nikitka
też nie wiem jak to się dzieje że teraz jest o wiele lepiej niż wcześniej...
mam nadzieje że to jednostkowe przypadki i że po porodzie będzie tam samo dobrze:D

sivi
faktycznie szkoda by było tak jeździć w te i wewte.
Chociaż podobno sex też wywołuje poród więc może męża zaciągnij w zacxiszne miejsce w takiej sytuacji i nie będzie trzeba wracać! :p

Ostatnio koleżanka mówiła mi że jej lekarz gin na zwykłym rutynowym badaniu powiedział żąrtem, że pości ostatnio-mowa o sexie, ona na to że tak, bo akurat faceta nie ma... była troche zniesmaczona ale też zdziwiona, że lekarz wie coś takiego... Ciekawe po czym to poznaje i jak długo przed wizytą trzeba tego nie robić, żeby nie był w stanie nic zobaczyć...

Ja tez musze jechac do szpitala - i mam nadzieje ze sie porod nie zacznie w godzinach szczytu, po poza nimi to w pol godziny sie wyrobimy :)
Moj szwagier jest dyspozytorem karetek, wiec sie smialam ze jak cos to dzwonie do niego i ma mi szybko jakas wyslac zebym na czas dojechala ;)

reklama
Ja mogłam pojechać do teściów i u nich przeczekać ale jakoś wolałam się znaleźć we własnym łóżku i własnym pokoju. W sumie to nie miałam pewności, że wrócę tam znowu jeszcze tej samej nocy.

Do góry