hehehe nie sprawdzałam czy mi skacze czy nie. Lekarz uznał, że nadciśnienie jest przeciwwskazaniem i wolałam go posłuchać.ciśnienie ci skakało po masowaniu ?
Miłka ja mieszkam teraz 25 km od miasta i do szpitala mam jakieś 40-60 minut bo to w centrum i korki. Gdyby przyszło mi rodzić w godzinach szczytu to mogło by być różnie ;-). Tylko, że my taki dystans codziennie pokonujemy i na nas to wrażenia nie robi. Ja jak się zorientowałam, że mam skurcze to nawet nie pomyślałam o tej odległości. Spokojnie wzięłam prysznic, ogoliłam sie tu i ówdzie, umyłam głowę i wyprostowałam włosy żeby ładnie wyglądać na porodówce. Jak dojechałam do szpitala i wytrzęsło mnie na dziurach to spowrotem mnie do domu cofnęli bo skurcze ustąpiły no i musiałam ten dystans przebyć jeszcze raz po paru godzinach.kurcze ja też myślałam o porodzie w wannie ale najbliższy szpital z takim sprzętem jest w Tychach więc odpada nie chcę się tłuc samochodem 30 - 40 minut
Lakieru na paznokciach faktycznie nie warto mieć bo lekarz i położna są w stanie po zasinieniu stwierdzić czy kobieta jest odpowiednio dotleniona. Ja miałam pomalowane tylko nogi i nic nie mówili.