reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

Mi wlasnie polozna mowila proponowala wanne... I kolezanki z Bradford ze dziewczyny podobno wanne chwala:-D Zastanawiam sie i ja teraz...
Bo u nas w szpitalu podobno jest kilka. I juz tera trzeba zarezerwowac!
Moj wie ze nie moze mnie tarmosic, i dzielnie wytrzymuje. Tylko czasem ja zasiadam na BYKA:-D:-D a jego mina jest bezcenna:-D

reklama
Mi wlasnie polozna mowila proponowala wanne... I kolezanki z Bradford ze dziewczyny podobno wanne chwala:-D Zastanawiam sie i ja teraz...
Bo u nas w szpitalu podobno jest kilka. I juz tera trzeba zarezerwowac!
Moj wie ze nie moze mnie tarmosic, i dzielnie wytrzymuje. Tylko czasem ja zasiadam na BYKA:-D:-D a jego mina jest bezcenna:-D

:-D

wanna niby fajna rzecz, ale z tego co słyszałam to często jak pojawiają się skurcze parte to położne wyciągają ciężarówkę i każą i tak rodzić na fotelu, więc dzięki bardzo

ale nawet jak wyciągają do samego porodu ro wydaje mi się że fajnie w wannie posiedzieć bo skóra się robi bardziej elastyczna i zmniejsza się prawdopodobieństwo pęknięcia

a tak jeszcze odnośnie porodu to przeczytałam że idąc do szpitala rodzić należy mieć zmyty lakier z paznokci, bo lekarze po kolerze płytki paznokcia są w stanie ocenić czy coś się złego dzieje:tak:

ale nawet jak wyciągają do samego porodu ro wydaje mi się że fajnie w wannie posiedzieć bo skóra się robi bardziej elastyczna i zmniejsza się prawdopodobieństwo pęknięcia

a tak jeszcze odnośnie porodu to przeczytałam że idąc do szpitala rodzić należy mieć zmyty lakier z paznokci, bo lekarze po kolerze płytki paznokcia są w stanie ocenić czy coś się złego dzieje:tak:

Z tymi paznokciami to fakt. Gorzej jak jakas ma tipsy :-)

tricolor
no nieźle, na roook?
ja bym chyba się wysuszyła na proch...

na te sprawy to ja nie narzekam, bo ja to nawet mam większą ochotę niż przed ciążą... i nikt i nic mnie nie powstrzyma heh:p

też myślałam o porodzie w wodzie ale jednak passuje, bo to dodatkowy koszt a przecież normalnie też dam radę.

tricolor
no nieźle, na roook?

na te sprawy to ja nie narzekam, bo ja to nawet mam większą ochotę niż przed ciążą... i nikt i nic mnie nie powstrzyma heh:p

też myślałam o porodzie w wodzie ale jednak passuje, bo to dodatkowy koszt a przecież normalnie też dam radę.

Ze mną identycznie i nie mówie tu o porodzie w wodzie :). Moj to nie wiem jak ze mną wytrzymuje bo...moje libido zwiększyło się chyba ze 100razy. Odczucia w trakcie o niebo przyjemniejsze....przed ciążą było zawsze dobrze i myślałam że lepiej być nie może, oj jak bardzo się myliłam :).

Hmmm....a mogę niedyskretnie zapytać kobiety które rodziły już SN czy...no te sprawy bardzo się zmieniają po porodzie? Jeśli tak to jak i czy to prawda, że można stać się potem duużo luźniejszą? Czy to jednostkowe przypadki które należy włożyć miedzy bajki.

a apropos porodu w wodzie podobno Paniom wcale nie jest tak miło jak woda się zanieczyści krwią etc...moja koleżanka chciała tak rodzić i lekarz jej powiedział żeby się nad tym zastanowiłą.

Nikitka Ja tam nie wiem...może i są takie przypadki, nie ma co uogólniać. Ja jestem po SN i powiem ci że po pierwszej ciąży jest o niebo fajniej niż przed :tak: nie mam pojęcia czemu, aż sama się zdziwiłam :-) więc nie jest powiedziane że SN to śmierć dla przyjemności :-)

Ja bym porodu w wodzie nie chciała, nie wysiedziałabym w tej wannie, ja się muszę cały czas ruszać.
A tu macie poród w domu co prawda, ale w basenie

‪Kanał użytkownika xxxjoelpolexxx‬‏ - YouTube

tricolor
no nieźle, na roook?

No rok bo cała ciąża,połóg a jeszcze potem doszedł wstyd zwiazany z grubym dupskiem i wiszącym flakiem :-( Masakra jakaś.

reklama
Nikitka Ja tam nie wiem...może i są takie przypadki, nie ma co uogólniać. Ja jestem po SN i powiem ci że po pierwszej ciąży jest o niebo fajniej niż przed :tak: nie mam pojęcia czemu, aż sama się zdziwiłam :-) więc nie jest powiedziane że SN to śmierć dla przyjemności :-)

Ja bym porodu w wodzie nie chciała, nie wysiedziałabym w tej wannie, ja się muszę cały czas ruszać.
A tu macie poród w domu co prawda, ale w basenie

‪Kanał użytkownika xxxjoelpolexxx‬‏ - YouTube

Dzięki za odpowiedz Sivi. Nie powiem żebym nie lubiła przytulanek z moim mężem i stąd pewna obawa.

Ja to się nawet samego porodu nie boję szczerze mówiąc tylko tego jak będę dochodziła do siebie po, ale filmik chyba narazie odpuszczę....chociaz...oj korci żeby obejrzeć korci... :)

Do góry