reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

jagmar no ja się właśnie tego boje, że przyjade do szpitala taki kawał drogi i mnie odeślą do domu. Chyba się nie wróce tylko koczować pod szpitalem będę...

Moją kumpelę odesłali, bo to jeszcze daleko do porodu... Ciężko ją było namówić, żeby znowu pojechała, ale jak się pojawiła na IP 2h później, to stwierdzili, że to jednak już. Także z tym koczowaniem to nie taki głupi pomysł :-D ;-)

reklama
no to ja mam pytanie do osób doświadczonych porodowo;-):
czy po sn do higieny intymnej używa się normalnego płynu np tego z aa, czy też trzeba jakiś specjalny a może żadnego?
a czy po cc ranę też się przemywa tantum rosa?

matko ja nic nie wiem:szok:

i do dziewczyn z Anglii:
dzisiaj babka na sr powiedziała że jeżeli chodzi porody w angli to jest to kraj bardzo do przodu posunięty i bardzo wyspecjalizowany w tej kwestii, nie to co w Polsce:tak:

Ostatnia edycja:
kasia używa się normalnego płynu do higieny intymnej, ale ja np przez kilka dni po każdym skorzystaniu z toalety przelewałam poprostu wodą a kilka razy dziennie roztworem tantum rosa.

kasiadz ja po sn. Na poczatku tantum rosa używałam do przemywania a tak poza tym to AA właśnie.
A co do tych tutejszych porodów, to jak zobacze to uwierze :-)

Ja wlasnie siedzac u lekarza przegladalam poradniki i bylo napisane zeby sie zopatrzyc w taki coldpack z apteki i pozniej przykladac na opuchnieta pipke.Ale zawiniety w pieluche naprzyklad.
I dobre sa tabletki z Araniki (tez tak sie po Polsku nazywa?)Pod jezyk one maja dzialanie antyseptyczne.
No a jezeli chodzi o sikanie to zdecydowanie pomaga tylko polewanie woda w trakcie i jak ktos ma wielkosci buly to niech nie wyciera recznikiem tylko suszy suszarka.
Po 5 dniach mona robic nasiadowki.A najlepiej jak sie ma mozliwosc to z golym dupskiem lezec .Naturalnie pare podkladow sobie podlozyc.

no mi za raz po porodzie jeszcze w szpitalu kazali z gołą pipką leżeć na podkładzie i wietrzyć ;-) bo częste mycie skraca życie ;-)

no to ja mam pytanie do osób doświadczonych porodowo;-):
czy po sn do higieny intymnej używa się normalnego płynu np tego z aa, czy też trzeba jakiś specjalny a może żadnego?
a czy po cc ranę też się przemywa tantum rosa?

matko ja nic nie wiem:szok:

i do dziewczyn z Anglii:
dzisiaj babka na sr powiedziała że jeżeli chodzi porody w angli to jest to kraj bardzo do przodu posunięty i bardzo wyspecjalizowany w tej kwestii, nie to co w Polsce:tak:

Po cc normalnie się myje człowiek bo nic na dole nie jest naruszone :-) A ranę się tez wietrzy i psika spirytem takim specjalnym zeby ranę odkarzać i tak naprawdę to bardzo szybko się ona goi - jak na przysłowiowym psie bo nie ma w tym miejscu takiej mikroflory jak w kroczu :-) Oczywiście mówię o gojeniu na zewnątrz bo co w środku się dzieje to chyba nikt nie wie :tak:

reklama
Do góry