reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Byłam dziś u znajomej która ma dziecko o 2 tygodnie młodsze od Maciusia. Położyłyśmy ich razem na wersalce...chwilę się zdziwieni sobie przypatrywali a potem zaczęli się chytać za ręce...jak się przeturlali na brzuch to zaczęli sobie dotykać twarzy ale ich odciągnęłyśmy bo się bałyśmy żeby sobie krzywdy nie zrobili. Mam zdjęcia to je wkleję na zamknięty. Komiczny widok i śmiechu po pachy

reklama
Adas przewraca sie na plecki,smieje do rozpuku gdy mu łaskocze brzuszek,gaworzy całymi godzinami,zjada nogi.Ostatnio cos dziwnego wyrabia z buzią albo zwija usta w rurke albo zaciska dziąsła i trze nimi na boki--pewnie ząbki niedługo.Jak leży w wózku to podnosi głowę i usiłuje siadac.Pozatym uwielbia siedziec w buncerku i skacze godzinami,mysle ze doszedł już do Manchasteru:-D

Maja przekreca sie tylko z pleckow na brzuszek oraz wokol wlasnej osi,na boki-mata jest dla nie za mala i czesto zastaje ja na podlodze;-)

A moja Ola dziś nauczyła się wkładać nóżki do buzi, wypina język - jak ja wypinam i się cieszy no i zaczęła po troszku pełzać. Przekręca się na brzuszek , pupkę do góry , trochę na boczek i po przodu. Ot takie zmiany w ciągu jednego dnia :szok:

Staś się ostatnio zrobił bardzo kontaktowy i pilny z niego obserwator.
A najnowsze osiągnięcie to ... plucie. Robi takie cudne bąbelki i bardzo mu się to podoba.:-D
No i wierci się okropnie, chwilę nie patrzę, a ten już obrócony o 180o

no Michał sie zbiera powoli do pełzania - dziś dupka w gorze była parę razy ale wiem z doświadczenia ze jeszcze trochę zejdzie zanim zakuma jak sie przemiescić. Ale tez sie obkręca wokół wlasnej osi. No i walczy uparcie zeby sie przekręcić na brzuch :tak: ale jeszcze nie dzis kochany nie dziś :-)

Maja tez pluje,robi babelki ze sliny,ciagle wytyka jezyki lapiego raczkami;-)No i szczypie gdzie popadnie.A,i piszczy straszliwie.

reklama
U nas minął już etap przeraźliwych pisków a małej się dzisiaj nawet "mama" wymksnęło :szok:;-):tak::-D wiem, że jeszcze nieświadomie, ale i tak fajnie było:-p, bo na razie jak robimy "muuuuuuuuuuuuuuuuu" to zdaża się jej odpowiedzieć "mmmm", ale "ma" jeszcze nie słyszłam :sorry2:

pomalutu robimy postępy z obrotami. Mała wygina się do obrotu z plecków na brzuszek i duzo juz jej nie brakuje. Do tego łapie się za kolanka, podnosi wysoko nogi i czasem już jej się zdaża za stópki lapać, a chichra się przy tym nieziemsko :-D wystarczy jej gołą stópką zamachać przed noskiem ;-):-D

Ostatnia edycja:
Do góry