reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
ja ostatnio dalam LAili na sprobowanie butle mleka modyfikowanego....
sprobowala i zrobila taka mine jakby cos wstretnego pila...tak tez reaguje zwykle na niektore dania..oj wybredna mi rosnie panienka;-)

Ja też kiedyś Stasiowi dałam mleko modyfikowane jak miał gorączkę w nocy i ciągle chciał pić z piersi, a ja tam już nic nie miałam, ale pluł strasznie tym.... Nie ma szans Go przestawić na takie mleczko:no:

Susumali Pati to aż się czasami trzęsie z obrzydzenia hehe a wszystkie próby dania jej czegoś innego do jedzenia przed 8 miesiącem kończyły się pluciem na odległość - oczywiście mówię o typowo dzieciowym jedzonku = kaszki, mleko, słoiczki... to co my jemy jest pyyyyycha ;-)

Wiki nie je kaszy łyżeczką już od jakiegoś czasu, po prostu jej zbrzydła:confused:, buteką też nie, ani kaszka, ani mleko. W końcu zjadła kanapkę z szynką i popiła herbatką z niekapka. Przed snem jednak musiałąm jej dać cyca, bo nie mogła za chorobę zasnąć:cool:

No to u nas trochę lepiej z tymi kaszkami i mleczkiem modyfikowanym.Kuba pije rano butlę mleka(w butelce z takim dziubkiem jak w kubeczku) a wieczorem kaszkę na mleku też z tej butelki.Już niedługo na zwykły kubek niekapek go przestawię.Rano jak widzi butlę,to strasznie sie cieszy.W ciągu dnia i w nocy tylko cycuś.W nocy w ogóle butla odpada,płacze,jak raz chciałam mu podać.:tak:A kaszki to Kuba uwielbia wszystkie,a szczególnie 8 Zbóż i Sinlac.Nie wypija jednak dużo,po 150 ml jest już pełny i kręci głową,że nie chce.Czasem dostaje Sinlac z łyżeczki,jak nie jest zbyt zmęczony.

Rozalka a jakie dajesz mleko modyfikowane :confused: Bo Kubulek chyba uczulony jest na białko :confused: Ja Oliwce dałam się trochę napić koktailu owocowo-mlecznego (naprawdę odrobinę) na zwykłym mleku krowim i odrazu poliki wysypane :baffled: Muszę pamiętać, żeby nie robić więcej takich eksperymentów :dry:

Rozalka a jakie dajesz mleko modyfikowane :confused: Bo Kubulek chyba uczulony jest na białko :confused: Ja Oliwce dałam się trochę napić koktailu owocowo-mlecznego (naprawdę odrobinę) na zwykłym mleku krowim i odrazu poliki wysypane :baffled: Muszę pamiętać, żeby nie robić więcej takich eksperymentów :dry:

No u Zosi to samo tylko na plecach, nawet jak dam dosłownie małą łyzeczkę
Kasiad w takim razie co dajesz Oliwce?

Niestety narazie Bebilon Amino_Okropne,ale Kuba zaakceptował smak.(Choć podobno lepsze niz Nutramigen).Jak tak dalej pójdzie(tzn.alergia będzie wyciszona przez dłuższy czas)to spróbujemy zrobić tak zwaną prowokacje jakims mlekiem HA.(Bebilon lub Nan).
Skoro Oli nie ma cięzkiej nietolerancji mleka,to można spróbować z HA.

reklama
Michaś ma lekką wysypkę, jak zjem więcej nabiału (czyli np całe 1/2 jogurtu), ale mleczko HA raczej go nie uczula (najpierw dałam zwykły enfamil. to go ciut wysypało, od 3 dni pije bebiko HA i nic więcej się nie pojawia).
A na niechęć do mleczka pomaga nam kąpielowa kaczuszka - Misio odwraca się od kubeczka, ale jak kaczka trochę mu podpija i kwacze zadowolona, to też się przekonuje i pije. I tak na zmianę - trochę kaczuszka, trochę Michałek:tak::-D

Do góry