reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

a ja dzis kupiłam z Gerbera łososia w słoiczku wiec dzis dokonczymy kurczaka w potrawce a jutro i po jutrze rybka

reklama
Oliwieczka, ja daję Oliwce mleko tylko moje. Modyfikowane dostaje tylko w kaszkach i to nie codziennie, tylko z 2 razy na tydzień (w pozostałe dni tygodnia Sinlac). Oprócz tego je wszystkie przetwory mleczne - ser, twaróg, jogurt, kefir. I jest wszystko ok. Jednak wystarczyło kilka łyków owocowego koktailu ze zwykłym mlekiem, żeby na polikach pojawiły się krosteczki. Mała bardzo prosiła i się złamałam, jednak okazało się, że nie można mieć zawsze miękkiego serca, trzeba twardo odmawić dziecku, tego, co mu może zaszkodzić.

Masz rację Rozalka, spróbuję Oliwce mieszać kaszki z mlekiem Ha. Tylko pytanie, jak długo może ono stać otwarte w lodówce, bo będzie dostawała tylko kaszki na tym mleku ze 2-3 razy w tygodniu, więc za szybko nam nie zejdzie. No i ktore z mlek Ha najlepsze? Czy one mają taki wstrętny smak jak te dla alergików?

Masz rację Rozalka, spróbuję Oliwce mieszać kaszki z mlekiem Ha. Tylko pytanie, jak długo może ono stać otwarte w lodówce, bo będzie dostawała tylko kaszki na tym mleku ze 2-3 razy w tygodniu, więc za szybko nam nie zejdzie. No i ktore z mlek Ha najlepsze? Czy one mają taki wstrętny smak jak te dla alergików?
Jak będę zmieniać to się zdecyduje na Bebilon HA
NUTRICIA - Od?ywki dla dzieci i niemowl?t oraz ?ywienie kliniczne
jakoś mam zaufanie do tej firmy,już długo zajmują się mlekiem dla alergików.
"Bebilon HA-U dzieci z predyspozycjami zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii dzięki białku serwatkowemu o nieznacznym stopniu hydrolizy. "
Aaaa....,jeżeli chodzi o smak ,to podobno mają zbliżony do zwykłego mleka modyfikowanego.

nie wiem ile moga ale moja zjada jeden ten duzy (półnapół)i jest to jeden posiłek
wiecej bałabym sie dac ze wzgledu na luzne stolce

Powiedzcie mi jakie porcje obiadowe jedzą Wasze dzieci??Np jeżeli to jest słoiczkowy obiadek to taki jeden słoiczek, czyli 190g , czy coś jeszcze??Moja Tosia ma strasznie duży apetyt. Jadłaby non-stop.I zastanawiam się czy daję jej dobre ilości jedzenia.CZy obiad powinien być dwudaniowy?? Ja daję jej jeden słiczek, albo gotuje jakąś zupkę-i miarką jest miseczka.
W żłobku panie ostatnio mi mówiły, że zjadła podwójną porcję i jeszcze ich kanapki chciała wtrynić:-):-D

jesli słoikowe to 190
a jak moje to miseczka tez miarka
i wsio
styka jej
ale jak ktos przszedłby (odrazu po obidzie jej)na jakies rzarełko to ona by jeszcze chciała

Kuba z trudem wciska taki słoiczek 190,często kilka łyżek na dnie zostanie.W ogóle jakichś niejadek z tego mojego Bąbla,nadrabia chyba mleczkiem z cycusia.:tak:

reklama
Emilka jada różnie albo 1 albo 2 danonki a obiadek to róznie bywa że zje cały a bywa że połowe i wtedy staram się dać jej na 2 razy albo nie moge jej nic wcisnąć :baffled:

Do góry