MIchaś zjada na raz sinlac na 150-180 ml wody (gęsty), a inne rzeczy - zupki 3-4 łyżki stołowe, pół słoiczka jabłek, kaszki na mleku z 80-100 ml, mleczka na raz nie więcej niż 100ml i tyle. Plus cycuś na raz po południu i od kolacji do śniadania;-)
reklama
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
No ta ja mam szczescie ze tutaj mieszkam, bo one tutaj wlasnie sa. Jest tutaj kilka rodzajow danonkow w zaleznosci od wieku.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Wiecie,co dziewczyny,jestem podłamana.Nie wiem,czy to prawda,spytam pediatry,ale doszły mnie słuchy,że mleko ,które pije Kuba(Bebilon Amino)nie jest refundowane,kiedy mały skończy rok.I wtedy musiałabym płacić za puszkę prawie 50 zł.,a wiadomo,że po odstawieniu dziecka od piersi,to chyba by była puszka na tydzień.Masakra.Mam nadzieję,że to tylko plotka.
A czy jest jeszcze jakichs dzieciaczek,który pije Nutramigen,Bebilon Pepti albo Amino?
A czy jest jeszcze jakichs dzieciaczek,który pije Nutramigen,Bebilon Pepti albo Amino?
rozalka
A jak długo jeszcze będzie Bąbel na tym mleku?Macie jakieś zalecenia jak długo.Bo na każdy lekarz mówi co innego i juz się gubię.My pijemy Bebilon Pepti2
agata24
Mamy lutowe'07 Początkująca(y)
Rozalka nam ostatnio jak byliśmy(w połowie grudnia) kazał pomalutku przejść na zwykłe mleko NAN lub BEBILON i dokładnie obserwować malca czy coś się będzie działo.Przez trzy dni ma dostawać jedną butlę ,a puzniej przez następne trzy dni dwa razy i na siódmy dzień mam mu podać np.danonka.
Ale jeszcze nie zmieniliśmy mleka,bo mam duży zapas bebilon pepti2 jak go wykończymy to dopiero spróbujemy.
Ale jeszcze nie zmieniliśmy mleka,bo mam duży zapas bebilon pepti2 jak go wykończymy to dopiero spróbujemy.
reklama
rozalka
Teraz płacę 24 zł(50%),ale w znajomej aptece mam zniżkę,więc 21 zł.No przeraża mnie fakt braku refundacji,ale moze to nieprawda.Nie dość,że dzieci chore,to jeszcze takie problemy.A co maja zrobić rodzice,którzy żyją naprawdę skromnie i nie maja pieniedzy?Rozalka 50zł za puszkę mleka to jest koszmar,a ile płacisz teraz na receptę za puszkę?
Nasze kosztuje około 22zł,a na receptę połowę