reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

mnie też:-)wiec jej unikam jak sie da:-)Bobofruty tylko jabłkowe kupuje:-D
A ja już podałam słoiczek z mięskiem- wczoraj i dzisiaj. Narazie nic się nie dzieje, więc chyba ok. Narazie to był indyk.

Mi pediatra powiedziała, żeby dawać szczególnie marchewkę z warzyw, więc pewnie jest potrzebna. Ja kupiłam z lumpiku Oliwce buraczkową bluzkę z długim rękawem i ubieram jej tylko na czas obiadu (chyba ze jest gorąco, to wtedy je w samym pampersie) - i teraz już się nie muszę w ogóle martwić plamami, bo po zwykłym praniu nie ma najmniejszej plamy, nawet nie muszę uzywać odplamiacza.

reklama
A wie co mi dzisaj lekarka powiedziala:szok:
Zapytalam jej czy mam podawac malej juz jakies deserki zupki itp. ona powiedziala ze moge tylko mam pamietac ze podawac tylko te co sa PO4 MIESIACU , jak ma 5:szok: a jak bedzie miala 6 to te PO5 MIESIACU...czaicie:eek::eek::eek:
nawet jej nic nie mowilam ze cos mala wczesniej dostawala:szok::dull::happy2:

Nuśka, coś Ci dziwnie tłumaczyła. Te słoiki, które są po 4 miesiącu można podawać dzieciom, które skończyły czwarty miesiąc, czyli zaczęły piąty. Moja mi tak tłumaczyła i tak biorąc na logikę to to wytłumaczenie do mnie bardziej przemawia.

No Twoja mała nie ma jeszcze skończonego piatego miesiąca, ale jak skończy to wg mnie możesz podawać i te po 4 i te po 5 miesiącu.

Nuśka, coś Ci dziwnie tłumaczyła. Te słoiki, które są po 4 miesiącu można podawać dzieciom, które skończyły czwarty miesiąc, czyli zaczęły piąty. Moja mi tak tłumaczyła i tak biorąc na logikę to to wytłumaczenie do mnie bardziej przemawia.

Zgadza się :-D

Nuśka, nie przejmuj się, bo lekarce się coś pokićkało. Ty dobrze małej podawałaś.

A ja dziś ugotowałam Oliwce zupkę jednoskładnikową, bo nie chciało mi się w deszczu lecieć po warzywa. Także Oli dostała zupkę dyniową z kaszką manną i oliwą z oliwek. A żeby nie było zbyt ubogo - dałam jej popić sokiem marchewkowym - bardzo jej smakował. Z tymi sokami to u nas ciężko, bo tylko niektóre jej smaki odpowiadają, większość to ja musialam wypić, bo ich nie chciała.

A wie co mi dzisaj lekarka powiedziala:szok:
Zapytalam jej czy mam podawac malej juz jakies deserki zupki itp. ona powiedziala ze moge tylko mam pamietac ze podawac tylko te co sa PO4 MIESIACU , jak ma 5:szok: a jak bedzie miala 6 to te PO5 MIESIACU...czaicie:eek::eek::eek:
nawet jej nic nie mowilam ze cos mala wczesniej dostawala:szok::dull::happy2:

nuśka 23 może tej lekarce chodziło o to, że podawać to co po 4 miesiącu jak mała ma 5 w sensie - jest w piątym miesiącu życia, a nie kończy piąty? Albo druga możliwość - jest mądrzejsza od wszystkich i wymyśliła sobie swoją własną teorię ;-)
W każdym razie - zgadzam się z przedmówczyniami :tak:
Słoiczki zawsze są opisane w jeden z dwóch sposobów, zależy od firmy, i tak na przykład dziecko które skończyło 4 miesiące może dostawać zarówno te po 4 miesiącu, jak i te od 5 miesiąca. To jedno i to samo, tyle że inaczej sformułowane.

Kasiad: w jakich odstępach czasu podajesz Oliwce nowe składniki? Wydaje mi się, że jakoś bardzo dużo smaków już Oli próbowała w porównaniu z moim pyrtkiem :tak:

reklama
Do góry