reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Dzisiaj do tych suchych placków dołączyła malownicza wysypka :crazy: Cholera, i znowu nie wiem co to może być, już raz tak było ale znowu nie wyłapałam bo za szybko chyba podaję następny składnik (na 3 dzień) ale podejrzewam ziemniaka! :dull:

reklama
Dzisiaj do tych suchych placków dołączyła malownicza wysypka :crazy: Cholera, i znowu nie wiem co to może być, już raz tak było ale znowu nie wyłapałam bo za szybko chyba podaję następny składnik (na 3 dzień) ale podejrzewam ziemniaka! :dull:
Ziemniak żadko uczula,ale jest i to mozliwe.Pamiętaj,że alergen może być w organizmie nawet 2 tygodnie,zanim ostatecznie zniknie.A reakcja na coś, co uczula może być nawet po kilku dniach.Więc dokładnie przeanalizuj,co malutka ostatnio jadła.A może to nie jedzonko,a np. jakiś kremik,czy proszek...

rozalka: wydaje mi się że to coś z jedzonka, z nowości kosmetykowych zaczęłam stosować oliwkę Nivea, zrezygnować z niej? Teraz mam dylemat... powrócić do samego mleka + kaszka na czas dopóki te objawy nie znikną? Już raz to zrobiłam, poznikało i podawałam od tego czasu tylko marchewkę, jabłuszko, sok winogronowy i ziemniaka. No i powróciło :wściekła/y: Co zrobić... ograniczyć żarełko do samej marchewki i jabłuszka (wydaje mi się że one nie uczulają, podawałam je na samym początku i było ok) i czekać aż poznika? Czy wszystko odstawić i sama kaszka + mleczko dopóki nie poznika? I jeszcze raz od nowa po jednym podawać?
Zgłupiałam... ta marchewkę to podawałam z różnych firm, sama też gotowałam (ze sklepu ze zdrowym żarciem) ale może akurat któraś z tych marchewek była trefna? Jak byście zrobiły?

Joasiek Konrad mial uczulenie na Olwke Nivea wlasnie.Skora mu sie robila baaardzo sucha.Przestawalam uzywac i wszytko wracalo do normy.Sprobowalam jeszcze raz i efekt byl identyczny:happy2:.

Ja proponuje,zeby na chwilke jednak odstawic oliwke.Co do jedzonka,to nie rezygowalabym calkowicie z marchewki i jabuszka,skoro po nich na 100% nic sie nie dzialo..Odczekaj moze w ten sposob kilka dni.
Jesli zejdzie,to bedziesz juz wiedziala,ze albo to oliwka,albo jedzonko inne.Wtedy znowu je wprowadzisz i bedzie jasne...

Joasiek Konrad mial uczulenie na Olwke Nivea wlasnie.Skora mu sie robila baaardzo sucha.Przestawalam uzywac i wszytko wracalo do normy.Sprobowalam jeszcze raz i efekt byl identyczny:happy2:.

O! :szok: A ja byłam przekonana, że Nivea najmniej uczula, używamy kremików do buzi tej firmy, do pupy też i są git. Fakt, że wcześniej małej nigdy nie oliwkowałam, bo przez 4 miesiące kąpaliśmy ją w Oilatum albo Balneum Hermal, tak profilaktycznie, i chyba do tego powrócę, miała taką gładziutką skórkę... :happy2:

Niekoniecznie to moze byc uczulenie na te oliwke.Mozesz jeszcze sprobowac inaczej.Zostawic rozne jedzonka,a odstawic oliwke i bedzie szybciej wiadomo.

Joasiek mój Kuba właśnie na tę oliwke jest uczulony(ale to jeszcze nic nie znaczy)A te ziemniaki to ze słoika,czy sama zrobiłaś?.Bo młode ziemniaczki często faszerują różnymi chemikaliami.Skoro marchewka i jabłko nie uczulają,to bym z nich nie rezygnowała.A te pozostałe produkty podawałabym po kilku dniach i znów wprowadzając pojedynczo,po jednym w tygodniu.
A tak na marginesie,to ja nie jestem pewna,czy te warzywka ze sklepów ekologicznych są takie"czyste"Przecież hodowcy muszą cos stosowac,chociażby po to,by robactwo nie wlazło.

Dzieki dziewczynki za informacje, uzbierolo ich sie troche no i troszke czasu zajelo mi ich przegladanie, ale teraz jestem bogatsza w wiedze praktyczna. Pozdrowionka i do uslyszonka.:-D:tak::-)

reklama
Ja rowniez jakos nie bardzo w to wierze,ale nie chcialam nic mowic na ten temat:no:.

Do góry