reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

No to dorzucę tej kaszki manny do zupki. Tylko Miśka dorzucasz 1 łyżeczkę już ugotowanej rozumiem :confused: płaską czy czubatą :confused:I jak długo gotujesz :confused:

A co z tą oliwą z oliwek, ile jej dodać na porcję :confused:

reklama
Kasiad, dorzucam 1 łyżeczkę płaską niegotowanej manny pod koniec gotowania zupki, najwyżej 10 min przed końcem, potem jak już gotowa dodaję też 1 łyż. płaską oliwki:-). Dzisiaj też gotowałam, ale w związku z tym, że Wiktoria nie ma skazy dałam jej łyżeczkę masełka:-Ddo zupki oczywiście.
Sorry, że tak późno ci odpowiadam, ale spacerowałyśmy. Pewnie zupkę już zdążyłaś ugotować. A mam jeszcze pytanie gdzie o tej porze roku dynię kupiłaś?

A ta kaszka manna to taka zwykła-przeznaczona dla wszystkich??Czy jakaś specjalna dla dzieci??
I w jaki sposób podaje sie ją dzieciom, które jedzą słoiczki??Bo jak Ty np miśka gotujesz to dajesz sobie do tej zupki i ta kaszka tam się gotuje. A co w przypadku słoiczka??Czy może do mleka się ta mannę wtedy daje???

Miśka, jeszcze nie zdążyłam ugotować zupki, dziś jeszcze Oli dostanie ze słoika - własnie przez tę dynię. Umówiłam się po odbiór dyni na dziś w sklepie ze zdrową żywnością, babka skądś zciąga (oczywiście z gospodarstwa nie używającego chemii) a swoje babka bedzie miała za jakieś 3 tygodnie.

A ta kaszka manna to taka zwykła-przeznaczona dla wszystkich??Czy jakaś specjalna dla dzieci??
I w jaki sposób podaje sie ją dzieciom, które jedzą słoiczki??Bo jak Ty np miśka gotujesz to dajesz sobie do tej zupki i ta kaszka tam się gotuje. A co w przypadku słoiczka??Czy może do mleka się ta mannę wtedy daje???

To zwykła manna. Ja słyszałam, ze gotuje się oddzielnie na wodzie i miesza z zupką.

A my dziś ziemniaczki z dynią z bobo vity (smakowały) chociaz musze przyznać że Zosia ma ostatnio słaby apetyt i to na mleczko. Wasze dzieciaczki tez tak mają?

reklama
moj jak widzi cycka to dziubek zawsze otwiera wiec nie mam problemu

a ile powinno takie male dziecko zjesc np. zupki czy deserku???skad mam wiedziec ile mu dac aby sie najadło??

Do góry