reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Udało się - Hubek zajada żółtko z jajka przepiórczego i nic mu nie wyskakuje:-):-):-):-):-):-) a jak je lubi, szok normalnie, ciągle woła tylko"jaja,jaja"
Super.
Kuba toleruje śladowe ilości żółtka,nawet kurzego.
Przez chorobe i dietę WSZYSTKO mu zeszło,ma piekna gładka skórke.W końcu liszaj na brodzie mu sie wygoił,teraz tylko nawilżać.
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Super.
Kuba toleruje śladowe ilości żółtka,nawet kurzego.
Przez chorobe i dietę WSZYSTKO mu zeszło,ma piekna gładka skórke.W końcu liszaj na brodzie mu sie wygoił,teraz tylko nawilżać.
super Rozalka!
fajnie ze i Hubka Rosmerta nie wysypało
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Udało się - Hubek zajada żółtko z jajka przepiórczego i nic mu nie wyskakuje:-):-):-):-):-):-) a jak je lubi, szok normalnie, ciągle woła tylko"jaja,jaja"
Swietnie
A u nas znow wysypka alergiczna:-(Próba z kiwi
Z kiwi to chyba czesto sie zdarza. Milenka na szczescie nie jest na nie uczulona.
No chociaz tyle pozytku z choroby. ;-);-)
Milena ma od dluzszego czasu liszaj w zgieciu reki i nie moge jego zwalczyc. Mysle ze to od nadmiaru nabialu. Ograniczylam go i czekam co dalej. Smaruje oilatum. Uszka nadal lekko pekaja i troche policzki sa szorstkie. Tylko ze Milena jak byla mala nie miala skazy bialkowej i dopiero teraz tak reaguje.
Karolina a Emilka ma szorstki polik nie ma pojęcia od czego reagowała tak na mleko krowie ale nie daje jej teraz mleka chyba że po jogurtach jej to wychodzi a ona bez nich żyć nie może
Rosmerta super że Hubcio może jeść żółtko jajka a wtedy co mu się skóra pogorszyła to było po całym jajku czy po żółtku chyba że coś pokręciłam i nic się nie pojawiło ;-)
Rozalka fajnie że skóra gładka u Kubusia
Rosmerta super że Hubcio może jeść żółtko jajka a wtedy co mu się skóra pogorszyła to było po całym jajku czy po żółtku chyba że coś pokręciłam i nic się nie pojawiło ;-)
Rozalka fajnie że skóra gładka u Kubusia
Kasiad nie wiedziałam czy zapytać w 2-3 latkach czy tu ale pytam tu ...bo pisałaś o tym mleczku o 6:00 rano a dajesz je Oliwce w butki ze smoczkiem bo jeśli tak to może w niekapku jej spróbuj dać dzieci czasem wolą w butli i może niekapek ją zniechęci by o tej godzinie się budzić i będzie wstawać na mleczko o 9:00 w butelce
Gosia, daję w butli. I faktycznie chyba tak zrobię, że będę dawać w niekapku, a butli się raczej na stałe pozbędę, powiem, że się popsuła i tyle i wyrzucimy ją wspólnie do śmieci. Może wtedy nie będzie płaczu, że chce butelkę. Tym bardziej, że Oli już wcześniej ładnie zasypiała bez butelki, a teraz znów tylko z butlą, a to niezdrowe dla zębów no i pampek cały mokry rano.
KiniaG
Zaangażowana w BB
Ten pomysl z niekapkiem jest calkiem nie zly ;-) my juz od pol roku nie mamy problemu z mlekiem, bo mala sama je odstawila.Pewnego ranka odepchnela butle, wywalila do kosza i nigdy juz mleka nie chciala
reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Co zrobić dzieciowi na śniadanko, jeśli dziecię nie lubi kanapek w żadnej postaci, serków, kaszek itp.... a jajecznica i parówki/kiełbaski babci już jej bokiem wychodzą
Na razie mam w zanadrzu placuszki, ale boję się że niedługo też jej się znudzą. I nie wiem co będzie jak odmówi i tego :-( Macie jakieś pomysły?
A te nasze placuszki wyglądają tak:
- 1 danonek
- całe jajko
- około 2 łyżki mąki, tak żeby ciasto było dość geste
do tego dorzucam:
- starte pół jabłka albo pokrojony w drobną kostkę banan
- jesli jabłko jest kwaśne to jeszcze szczypta cukru
smażę na oliwie z oliwek, robi się to błyskawicznie, wychodzi około 7 placuszków, są b. smaczne, może któraś z Was skorzysta sobie z tego przepisu, polecam .
Na razie mam w zanadrzu placuszki, ale boję się że niedługo też jej się znudzą. I nie wiem co będzie jak odmówi i tego :-( Macie jakieś pomysły?
A te nasze placuszki wyglądają tak:
- 1 danonek
- całe jajko
- około 2 łyżki mąki, tak żeby ciasto było dość geste
do tego dorzucam:
- starte pół jabłka albo pokrojony w drobną kostkę banan
- jesli jabłko jest kwaśne to jeszcze szczypta cukru
smażę na oliwie z oliwek, robi się to błyskawicznie, wychodzi około 7 placuszków, są b. smaczne, może któraś z Was skorzysta sobie z tego przepisu, polecam .