reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kubie bardzo zasmakowal deserek jabłko+dynia,no i pierwszy raz(a dostal już 2 dni)poplakał się jak się skończyło.Cieszylam się,że coś je,bo przez to chore gardło stracil apetyt.

reklama
No a ja przed chwilą dałam małej Marchwiową z ryżem z Bobovity. Bałam się reakcji, bo Pierwsza zupka jarzynowa z Bobovity jej nie smakowała. Ale ta dzisiejsza bardzo, aż też się zdenerwowała, że już koniec. Widocznie nie lubi pora, bo w tej pierwszej jest por i nawet jest smakowo wyczuwalny. Czekam tylko na reakcję wymiotną po ryżu, jeśli się nie pojawi, to widocznie Oliwkce nie szkodzi ryż tylko jakiś inny składnik z Misiowego Ogródka. Może groszek :confused:

Dziwne z tym wywarem bo mnie wszyscy mówią,że najpierw sie gotuje zupkę tylko na warzywach, później na mięsku, ale podaje bez mięska, a dopiero na koniec dodaje sie mięsko..i to od wielu osób słyszałam...dziwne, już głupiałam sama..:dry::dry:

A co do słoiczków, to dałam kilka łyżeczek1-szej zupki jarzynowej BoboVity i Fili bardzo sie krzywił, a później za dwie godzinki bolał go brzuszek, szalenie płakał, prężył sie i nie chciał łyżeczka juz nawet deserku...teraz to boje sie podawać tej zupki....sama nie wiem co robić:baffled:

Kasiad w misiowym ogródku jest chyba też lecytyna sojowa(na pewno w tym z dynią),może nie służy córci.

A co do słoiczków, to dałam kilka łyżeczek1-szej zupki jarzynowej BoboVity i Fili bardzo sie krzywił, a później za dwie godzinki bolał go brzuszek, szalenie płakał, prężył sie i nie chciał łyżeczka juz nawet deserku...teraz to boje sie podawać tej zupki....sama nie wiem co robić:baffled:
Coś z tej zupki mu wyrażnie nie służy.

No ciekawa jestem Kasiad, czy Oliwce nic nie będzie. Ja dodaję ten misiowy ogródek do zupek, które sama gotuję i mojej Wiki nic nie jest. W sumie może nie ma wyraźnego smaku warzyw, ale dobrze zagęszcza. A co do zupek, to dawałam małej już różne słoiczki, ale jej najbardziej smakuję te, które sama gotuję:tak:. w sumie nie jest to jakieś bardzo pracochłonne, więc póki co gotuję małej sama. Na razie tylko ziemniak i marchewka, troszkę oliwki na koniec lub masełka i nieco misiowego dla zagęszczenia.Pyszka:-)

No może Rozalka, nie wiem, ale już nie próbuję na razie z Misiowym Ogródkiem, może za miesiąc :confused:

Mysia, możliwe, że Filipkowi też nie służy por. Ja to podejrzewam u Oliwki, bo na resztę składników w innych zupkach reagowała dobrze. Nie wiem, czy smakowałaś tę zupkę, ale ona i mi nie smakowala, a ta marchwiowa z ryżem jest o wiele smaczniejsza. W sumie ze wszystkich zupek, które już próbowałyśmy, dwie to był nieudany zakup:
- Pierwsza zupka z Bobovity
- Brokuły z Gerbera.

marchewka z ryzem jest the best
nam bałdzo smakowała i mi tez
po marchewce z ziemniakami mamy kolki- sprawdzone !!!
po brokułach zaparcia i kolki
a ja dzis dalam małej deserek z odrobina mleka( zeby rozzadzic) w butelce bo tak jej sie spac chciało ....ona jesli ma wybór to woli spac niz jesc a tak miała 2w 1:-D(smoczek trójprzepływowy )
jakis czas temu sciagnełam mleko(mało było?) +kaszka ryzowa malinowa i +(a ze było za geste bo ja pierdoła najpierw kaszke wsypałam) sok ktory pozostał w butelce (bobofruit)= smak rewelacja a małej jak samkowało;-):-)

reklama
Do góry