reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Dostałam już maila od Gosi i bibinki :tak: Jeśli jest ktoś jeszcze nie wpisany na listę LUTOWE DZIECIACZKI to proszę o info na maila. A jutro postaram się uzupełnić listę :blink:

Zrobiłam dziś najazd na sklep i pokupowałam zapas obiadków i deserków na 2 tygodnie :-)
Najwięcej kupiłam zupek marchwiowych z ryżem z Bobovity, bo one najbardziej smakują małej. Już zaopatrzyłam się w 1 zupkę p 5 miesiącu - Groszek z pietruszką Gerbera, za 5 dni Oli znajdzie się w tym przedziale wiekowym, chociaż pewnie poczekam z tą zupką dodatkowy tydzień, zwłaszcza, że w dzień ukończenia 5 miesiąca mamy szczepienie, a wtedy lepiej nie wprowadzać nowości. Trochę mam obawy przed tym groszkiem po reakcji na Misiowy Ogródek, ale nie ma innego sposobu na sprawdzenie, czy to groszek był powodem rzyganka.

Mam jeszcze do Was pytanie: czy to możliwe, że brzoskwinie można podać po 4 miesiącu a morele później? Morele są jakieś cięższe czy co? Pytam, bo kupiłam dziś deserek Hippa Brzoswinie po 4 miesiącu i odruchowo wziełam też Jablka z morelami z Gerbera a w domu doczytałam, że są po 6 miesiącu. I teraz nie wiem, czy Hipp za szybko te brzoskwinie wprowadza, czy Gerber za późno morele, czy może jednak różnią się te owoce jesli chodzi o reakcje żołądkowe :confused:

Zauważyłam też, że sporo zupek po 5 miesiącu ma już mięso indyka lub królika. Ale ja narazie je omijam szerokim łukiem, nie chcę mięsa wprowadzać przed skończeniem 6 miesiąca.

Dziwne z tymi morelami i brzoskwiniami,przejrzałam kilka stron o żywieniu dzieci i tych owoców nie ma wcześniej niż po 5 miesiącu.Sama tez się zastanawiam.A mięsko wszędzie jest napisane,że dzieciom karmionym piersia wprowadza się po 6 miesiącu.
Podobnie też te nieszczęsne brokuły z Gerbera.

Brzoskwinie można wprowadzać już po 4 miesiącu, a morele znacznie później ponieważ powodują alergie.
Ostatnio Victorek pił soczek jabłkowo-brzoskwiniowy i wszystko było w porządku:tak:
Jutro idę po marcheweczkę dla niego i zobaczymy jak będzie z jedzeniem z łyżeczki czegoś gęściejszego;-)

"I teraz nie wiem, czy Hipp za szybko te brzoskwinie wprowadza, czy Gerber za późno morele..."

Kasiad
: Hipp i Gerber wprowadzają w odpowiednim momencie brzoskwinie i morele:tak:

reklama
Do góry