reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Ojej:-):-)... nawet ja z Vicusiem się znalazłam na tej liście;-) Dziękuje bardzo Joasiek:-)
Zrobiłam dziś najazd na sklep i pokupowałam zapas obiadków i deserków na 2 tygodnie :-)
Najwięcej kupiłam zupek marchwiowych z ryżem z Bobovity, bo one najbardziej smakują małej. Już zaopatrzyłam się w 1 zupkę p 5 miesiącu - Groszek z pietruszką Gerbera, za 5 dni Oli znajdzie się w tym przedziale wiekowym, chociaż pewnie poczekam z tą zupką dodatkowy tydzień, zwłaszcza, że w dzień ukończenia 5 miesiąca mamy szczepienie, a wtedy lepiej nie wprowadzać nowości. Trochę mam obawy przed tym groszkiem po reakcji na Misiowy Ogródek, ale nie ma innego sposobu na sprawdzenie, czy to groszek był powodem rzyganka.
Mam jeszcze do Was pytanie: czy to możliwe, że brzoskwinie można podać po 4 miesiącu a morele później? Morele są jakieś cięższe czy co? Pytam, bo kupiłam dziś deserek Hippa Brzoswinie po 4 miesiącu i odruchowo wziełam też Jablka z morelami z Gerbera a w domu doczytałam, że są po 6 miesiącu. I teraz nie wiem, czy Hipp za szybko te brzoskwinie wprowadza, czy Gerber za późno morele, czy może jednak różnią się te owoce jesli chodzi o reakcje żołądkowe
Zauważyłam też, że sporo zupek po 5 miesiącu ma już mięso indyka lub królika. Ale ja narazie je omijam szerokim łukiem, nie chcę mięsa wprowadzać przed skończeniem 6 miesiąca.
Najwięcej kupiłam zupek marchwiowych z ryżem z Bobovity, bo one najbardziej smakują małej. Już zaopatrzyłam się w 1 zupkę p 5 miesiącu - Groszek z pietruszką Gerbera, za 5 dni Oli znajdzie się w tym przedziale wiekowym, chociaż pewnie poczekam z tą zupką dodatkowy tydzień, zwłaszcza, że w dzień ukończenia 5 miesiąca mamy szczepienie, a wtedy lepiej nie wprowadzać nowości. Trochę mam obawy przed tym groszkiem po reakcji na Misiowy Ogródek, ale nie ma innego sposobu na sprawdzenie, czy to groszek był powodem rzyganka.
Mam jeszcze do Was pytanie: czy to możliwe, że brzoskwinie można podać po 4 miesiącu a morele później? Morele są jakieś cięższe czy co? Pytam, bo kupiłam dziś deserek Hippa Brzoswinie po 4 miesiącu i odruchowo wziełam też Jablka z morelami z Gerbera a w domu doczytałam, że są po 6 miesiącu. I teraz nie wiem, czy Hipp za szybko te brzoskwinie wprowadza, czy Gerber za późno morele, czy może jednak różnią się te owoce jesli chodzi o reakcje żołądkowe
Zauważyłam też, że sporo zupek po 5 miesiącu ma już mięso indyka lub królika. Ale ja narazie je omijam szerokim łukiem, nie chcę mięsa wprowadzać przed skończeniem 6 miesiąca.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Dziwne z tymi morelami i brzoskwiniami,przejrzałam kilka stron o żywieniu dzieci i tych owoców nie ma wcześniej niż po 5 miesiącu.Sama tez się zastanawiam.A mięsko wszędzie jest napisane,że dzieciom karmionym piersia wprowadza się po 6 miesiącu.
Podobnie też te nieszczęsne brokuły z Gerbera.
Podobnie też te nieszczęsne brokuły z Gerbera.
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Brzoskwinie można wprowadzać już po 4 miesiącu, a morele znacznie później ponieważ powodują alergie.
Ostatnio Victorek pił soczek jabłkowo-brzoskwiniowy i wszystko było w porządku
Jutro idę po marcheweczkę dla niego i zobaczymy jak będzie z jedzeniem z łyżeczki czegoś gęściejszego;-)
Ostatnio Victorek pił soczek jabłkowo-brzoskwiniowy i wszystko było w porządku
Jutro idę po marcheweczkę dla niego i zobaczymy jak będzie z jedzeniem z łyżeczki czegoś gęściejszego;-)
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
"I teraz nie wiem, czy Hipp za szybko te brzoskwinie wprowadza, czy Gerber za późno morele..."
Kasiad: Hipp i Gerber wprowadzają w odpowiednim momencie brzoskwinie i morele
Kasiad: Hipp i Gerber wprowadzają w odpowiednim momencie brzoskwinie i morele
reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Kasiad na szczęście te słoiczki mają sporą datę ważności i są szczelnie pozamykane;-)