reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Trzeba będzie poszukać tego odplamiacza skoro mówicie że jest dobry.. ja mam jakiś, ale nie radzi sobie z plamami zbyt dobrze :no: A do karmienia zawsze uzywam śliniaczków, no i mam w kuchni gdzie karmię, kilka pieluszek którymi się wspomagam w czasie karmienia, takich zaplamionych które przeznaczyłam już tylko do karmienia. Ubranka na szczęście jeszcze nie ucierpiały :blink:

reklama
Wczoraj Milenka dostała nowy słoiczek z BoboVita - jabłka i winogrona z jagodami. I w nocy o 3:30 obudziła się i kwękała przez 2 godziny tak jakby ją brzuszek bolał, w końcu dodałam jej do mleczka Plantex i usnęła o 6 rano :-( Na razie rezygnuję z tych jagód bo wydaje mi się, że to po nich mała była taka niespokojna

KASIAD ale ile Oliwka miła SZymek ma prawie 4 miesiące i je do tej pory tylko moje mleczko prosto z mojej mleczrni :-D

Wczoraj Milenka dostała nowy słoiczek z BoboVita - jabłka i winogrona z jagodami. I w nocy o 3:30 obudziła się i kwękała przez 2 godziny tak jakby ją brzuszek bolał, w końcu dodałam jej do mleczka Plantex i usnęła o 6 rano :-( Na razie rezygnuję z tych jagód bo wydaje mi się, że to po nich mała była taka niespokojna

Moja juz zjadła dużo słoiczków jabłka z jagodami z tym że bez winogrona i jak na razie nic jej nie jest :tak:

Oliwce po jagodach też nic nie jest. Dokładnie jadła taki sam słoiczek jak Milenka i było wszystko ok.

Karola, dawałam jej po 2 łyżeczki dziennie zupki lub deserku tydzień przed skończeniem 4 miesięcy, a jak skończyła 4 to zaczęła dostawac więcej, ale do tej pory a za tydzień skoczy 5 miesięcy nie przekraczam połowy słoiczka i dopełniam posiłek piersią. Jeszcze nie wiem kiedy podam jej cały słoiczek, moze za 2 tygodnie :confused:

Może faktycznie to nie przez jagody obudziła się w środku nocy i płakusiała, ale już tego nie sprawdzę bo wszamałam resztę słoiczka :-D Winogrona dobrze toleruje, jadła i piła już nie raz jabłuszko z winogronem :tak:

Joasiek, odczekaj trochę i spróbuj za jakiś czas raz jeszcze. Może to coś innego, a może jagody - różnie różne dzieci mogą reagować.

A ja dziś wpadłam na fajny pomysł, żeby polepszyć smak jarzynowej zupki Bobovity, która Oliwce nie smakowała wczoraj i dziś też nie chciała jej jeść. Otworzyłam deserek jabłko-winogrona-jagody i dorzuciłam trochę do zupku, smak sie poprawil bo ten deserek lubi, zupka zrobiła się słodsza i Oliwka zjadła całą połówke słoiczka :tak:

właśnie kupiłam na allegro pogrzewacz i lece do sklepu po ten silac a w środę dam malcowi dwie łyżeczki marchewki grbera. wiem wiem powinnam poczekać skoro on jest cycusiowy ale ja nie mogę wytrzymać aby mu nic nowego nie dać.

a ten silac to jako mleczko jest czy raczej kaszka i mozna dawac ją łyżeczką?//??? bo moj buntownik żadnej gumy do buzi nie weźmie.

reklama
Agusia, wygląda jak uczulenie. A po zjedzeniu zaraz przechodzi :confused:

Karola, Sinlac podaje się na gęsto łyżeczką jako kaszkę, mieszasz z wodą, nie z mlekiem, Sinlac zawiera już białko tylko roślinne a nie zwierzęce jak mleko (ale sojowe też nie).

Do góry