reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

PONAWIAM PYTANIE;-)E:-p:tak:

super ROZALKA!!!!! ja na razie dalam Laili poprobowac kolejny raz mleko modyfikowane w dzien ale oczywiscie po 2 lykach robi nieszczesliwa mine. od paru dni daje jej do sniadania pare lyzeczek kakao na normalnym mleku,coraz bardziej jej smakuje. co myslicie- powinnam jej dawac z modyfikowanym? bo w Niemczech daje sie dzieciom mleko krowie mniej wiecej od ukonczenia 12 mcy, ale chyba jest mniej wartosciowe...?

zastanawiam sie tez ktore mleko dawac Lailusi jak zaczne ja odstawiac od piersi bo szczerze mowiac nie mam pojecia...

reklama
susu ja jednak z krowim bym jeszcze zaczekałą
a co modyfikowanego to bym własnie tez polecila R albo Gr sa smaczniejsze w samku albo jakes smakowe u nas sa dostepne smaki wanilia i banan

dzieki MADZIA. nie myslalam zeby dawac krowie zamiast mojego mleczka bo pewnie to zly pomysl...ale jesliby pila dodatkowo troche kakao na sniadanie to moze jako dodatek krowie moze byc?
tu chyba nie ma takich pysznosci z R...
IRTASIA wiesz cos na ten temat? jak nie to moze sie do Polski przejade..no ale na razie nie odstawiam..tylko mysle;-):tak:

Susu, ja słyszałam w okolicy, zę matki daja dzieciom krowie mleko juz nawet od 3 miesiaca...dla mnie to szok...Trudno powiedzie, które mleczko Laili spasuje, u nas długo było Bebilon, ale młody zaczął odmawiać jedzenia...zmieniliśmy na Bebiko, z kleikiem ryżowym, czasem daje także waniliowe czy też bananowe, Filip zjada ze smakiem.
Myślę, ze sama będziesz musiała sprawdzić które mleczko będzie dla córuni najlepsze, metodą prób i błędów.:tak::tak:

dzieki MADZIA. nie myslalam zeby dawac krowie zamiast mojego mleczka bo pewnie to zly pomysl...ale jesliby pila dodatkowo troche kakao na sniadanie to moze jako dodatek krowie moze byc?
tu chyba nie ma takich pysznosci z R...
IRTASIA wiesz cos na ten temat? jak nie to moze sie do Polski przejade..no ale na razie nie odstawiam..tylko mysle;-):tak:
Susu jest bardzo duzo mlek modyfikowanych:tak: moja starsza corka niechciala wogole ich pic ale po raz ktorys skolei kupilam mleko Hipp jak sie niemyle to byl o smaku gruszkowo-jablkowy i te polubila:tak:.Mozesz sprubowac:tak: albo zwykly grysik na mleku moze by jej podeszedl prubowalas moze??
A jakie mleczko modyfikowane jej podawalas??

Oli dziś wypiła rano ok 100 ml mleka sojowego. Cały czas próbuję, i choć odmawiała przez kilka dni, dziś wypiła troszkę.
Wiem już napewno, że nie lubi kakao, kaszki manny na tym mleku, ani płatków owsianych. Ale samego mleczka troszkę przełknie, więc może uda mi się ją trochę przekonać. W sumie nie probowałam jeszcze kawy zbożowej ani lanek - przy okazji spróbuję.
A dziś była znów próba z danonkiem, jak narazie skóra czysta, ale zobaczymy w ciagu paru dni, czy coś nie wyskoczy na buzi.

Ja zageszczam Kondziowi,bo to mleko jest dla niego kolacja.Szklanka mleka na kolacje nie jest sycaca,przeleci jak woda;-).Z dodatkiem kaszki jest na pewno bardziej treściwie.konrad szczuply to sobie tak je.jakby byl paczek,to nie robilabym tak:happy:.
Ostatnio babcia sie mnie pytała ile mu slodze mleko:szok:.Jak powiedzialam,ze nic,to byla zdziwiona,ze mu smakuje:-D.
Generalnie musze sie pochwalic,ze Konrad chetnie zjada to mleko z kaszka.jak widzi,ze mu niose,to kladzie sie juz sam u mnie na lozku w sypialni:tak:.Pije 2 razy dziennie.

Gosiu,nie martw sie,ze Emilka nie chce pic mleczka,mozna je przeciez powodzeniem zastapic innymi produktami:tak:

Dziewczyny, czy któraś dawała dziecku Humanę SL? Dostałam wczoraj receptę, żeby spróbować. Ponoć jest w miarę smaczna z tych mlek bezmlecznych.

reklama
Ja zageszczam Kondziowi,bo to mleko jest dla niego kolacja.Szklanka mleka na kolacje nie jest sycaca,przeleci jak woda;-).Z dodatkiem kaszki jest na pewno bardziej treściwie.konrad szczuply to sobie tak je.jakby byl paczek,to nie robilabym tak:happy:.
Ostatnio babcia sie mnie pytała ile mu slodze mleko:szok:.Jak powiedzialam,ze nic,to byla zdziwiona,ze mu smakuje:-D.
Generalnie musze sie pochwalic,ze Konrad chetnie zjada to mleko z kaszka.jak widzi,ze mu niose,to kladzie sie juz sam u mnie na lozku w sypialni:tak:.Pije 2 razy dziennie.

Gosiu,nie martw sie,ze Emilka nie chce pic mleczka,mozna je przeciez powodzeniem zastapic innymi produktami:tak:

U nas jest podobnie , Zosia czeka na lozku az przyniose wieczorne mleczko :)

Susu ja raczej bylabym za mlekiem modyfikowanym, ale sama zobacz co bedzie dla niej lepsze

Do góry