reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Milena tez dostaje normalna kolacje a pozniej cyca. A jak widzi ze ktos je kanapke to tez sie trzesie i chce ja.

reklama
Kurcze Jenni niechce jesc ani pic od 3 w nocy wypila z 50 ml herbatki i 40 ml mleka dzisiaj a tak to teraz je jednego chrupka malego:baffled:

Michaś wsuwa wieczorem kaszkę, potem jeszcze chwilę się pobawi, kąpiel i jeszcze ze 120-150 ml mleczka przed samym snem

Kuba je o 15.00 obiad,
17.17.30-deserek lub owoc
19.00-19.30 butle mleka jakieś 180 ml.
i to mu wystarczy
a w nocy raz cycuś.
Jak dałam na kolacje kaszke to mu sie pić chciało i budził sie wcześniej.
A jak mu dam kanapkę na kolacje, to mleka nie chce na wieczór za bardzo.:tak:

Emilka późno jada obiadek dziś np jeszcze wcale nie tknęła ale najczęściej je na 2 razy więc jak zje o 16:00-17:00 drugą porcje to potem jedynie na wieczór pije mleko ale bardzo malutko o ile cokolwiek tknie :baffled: ale teraz z 3 dni temu zauważyłam że jak postawie jej mleko na widoku to żeby tylko nie iść spać woła że chce i zawsze z 50-100ml wypije na raty no ale np przedwczoraj zasnela mi szybko i nawet butli do ust nie wzieła :sorry2: róznie to z nią bywa i z tym jej jedzeniem

Milenka je mniej więcej tak:
8.00 kanapeczka albo owoce albo jajecznica
10.00 mleko z kaszką
13.00 zupka
potem owoce
17.00 drugie danie
19:30 mleko z kaszką/owocami i spanko.
w ciągu dnia czasem coś sobie jeszcze skubnie...
Ostatnio nawet wrócił jej apetyt :-)

a Zosia tak:
7.30 250 mleko z kaszka kukurydzianą
9.oo kromeczka ze szynką, lub jajko, lub jajecznica
11.oo jabłuszko
15 zupka lub jakies obiadek
17 druga czesc obiadku
19.oo mleczko 250 na kaszy kukurydzianej

reklama
Moje dziecko na bank uczulone na soję.Do tej pory jemu bezpośrednio nic nie dawałam,sama coś tam jadłam sojowego,ale nie było tak żle.Ale Kuba po soi MEGA_WYSYPKA(rączka i szyja).Na szczęście juz schodzi.
Od kilku dni Kubulek obraził sie na chlebek,ale za to wcina pieczywo chrupkie SONKO.:tak::tak::tak:
Do tego ma super apetyt na obiadki.Wciąga jak odkurzacz(zaczoł biegać i więcej spala pewnie):-)

Do góry