reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Wiecie,co dziewczyny,jestem podłamana.Nie wiem,czy to prawda,spytam pediatry,ale doszły mnie słuchy,że mleko ,które pije Kuba(Bebilon Amino)nie jest refundowane,kiedy mały skończy rok.I wtedy musiałabym płacić za puszkę prawie 50 zł.,a wiadomo,że po odstawieniu dziecka od piersi,to chyba by była puszka na tydzień.:szok::szok::szok::szok:Masakra.Mam nadzieję,że to tylko plotka.
A czy jest jeszcze jakichs dzieciaczek,który pije Nutramigen,Bebilon Pepti albo Amino?

Hubek pije Nutramigen, ale Hubek jest praktycznie tylko na mleku (dostaje tez kleik ryzowy dl mleka na noc i rano)) więc puszka wystarcza nam na 2-3 dni i kosztuje 13zł z refundacją (normalnie to 26zł)
a nic nie wiem, żeby po roczku nie było refundacji, musze sie dowiedzieć:dry:

reklama
Hubek pije Nutramigen, ale Hubek jest praktycznie tylko na mleku (dostaje tez kleik ryzowy dl mleka na noc i rano)) więc puszka wystarcza nam na 2-3 dni i kosztuje 13zł z refundacją (normalnie to 26zł)
a nic nie wiem, żeby po roczku nie było refundacji, musze sie dowiedzieć:dry:
No właśnie te ż się zdziwiłam,że może nie być refundacji po roczku.Chciałam dziś iść zapytać pediatry,ale Kuba marudził i już nie chciało mi sie do przychodni zachodzić.

U nas znowu wysyp na rączce,ciągle tylko na jednej.Na dodatek wychodzi ząb,więc ta rączka ciągle w buzi.

DZiewczny refundacja jest na mleczko nutramigen bez wzgledu czy dziecko ma rok czy 4 lata:tak::-)
moja siostra go kupuje cora jej ma juz 3 latka i nadal ma refundacje......

chyba ze zalezne jest to od miejsca zamieszkania:confused::baffled:ale watpie w to...

Oj to mnie uspokoiłaś,też mi się wydawało,że to głupota.Ale przeczytałam na jakimś forum AZS i się tak zastanawiałam,ćzy to prawda.:tak:

Napisałam do pediatry i dostałam odpowiedz w sprawie tego mleka i jego refundacji. "Wszystko zalezy od lekarza jak wystawi receptę, lek jest na wykazie
50%alergia nezależnie od wieku dziecka "
Ufff....:-D

nie strasz kochana
Sara tez na Nutramigenie na recepte cos koło 13,10 a my mamy jeszcze znizke wiec teraz kupim po 8,90 za sztuke
ale danony je :dry: bo one nie maja laktozy i nie ma uczulenia
podkradłą ser zółty ostanio i ma pare krostek na buzi:baffled:

moje dziecię nie ma apetytu,nic,tylko mleko by piło.No ewentualnie flipsy bądz paluszki bez soli.Bunt na całej lini.Nie wiem co sie dzieje,bojkotuje wszystko co z łyżeczki.Ryczy jak widzi,że się zbliżam....:szok:z obiadkiem.

A i jeszcze to mam pytanie,czy Wasze Bąble próbuja jeść samodzielnie łyżeczką?Kuba czasem trzyma w rączce łyżeczkę jak go karmię,ale rzuca nią.A jak ma bliżej miseczkę,albo talerzyk z jedzonkiem,to jest bardziej nim zainteresowany niz jedzeniem.Odwraca talerzyk,wywala jedzenie,bawi sie nim.

A i jeszcze to mam pytanie,czy Wasze Bąble próbuja jeść samodzielnie łyżeczką?Kuba czasem trzyma w rączce łyżeczkę jak go karmię,ale rzuca nią.A jak ma bliżej miseczkę,albo talerzyk z jedzonkiem,to jest bardziej nim zainteresowany niz jedzeniem.Odwraca talerzyk,wywala jedzenie,bawi sie nim.

Michaś jeszcze nie - i wcale mnie to nie martwi jak pomyślę, jak by wyglądał po samodzielnym jedzeniu - on i otoczenie:szok:;-) Niech sobie na razie ćwiczy koordynację na mniej brudzących zajęciach

no to dobrze, ze ta refundacja jest bez limitu wieku dziecka, byłoby to naprawde głupotą

U nas znowu wysyp na rączce,ciągle tylko na jednej.Na dodatek wychodzi ząb,więc ta rączka ciągle w buzi.

skąd ja to znam... :-( Hubek ma zmiany na obydwu dloniach, nie moze zejść, bo on ciagle ślini i podraznia, a jak swędzi go to rozdrapuje do krwi, i tak w kólko, co sie podgoi to on rozdrapie...:-(

reklama
Co do refundacji to z tego co sie orientuje, jest ona bez względu na wiek dziecka...

Kubusiowi i Hubercikowi szybkiego gojenia wysypki..

U nas wsuwamy wszystko..nawet kapusniaczek ostatni smakował i nic po nim małemu nie było..:tak::tak:

Do góry