reklama
Czy któraś z Was podawało dzieciaczkowi kozie mleko????
Nasza Marysia niestety nie toleruje NAN, BEBILON PEPTI też odpada i został nam jeszcze Nutramigen ale postanowiliśmy podac jej jeszcze kozie mleko, podobno nie uczula tak jak te wszystkie modyfikowane:-(
A może wasz dzieciaczek też nie toleruje tym modyfikowanych i podajecie mu coś innego?? Już sama nie wiem co podac Mani Marysia chodzi do żłobka no i musi coś dostawac.
A najlepsze to fakt, że nie uczula ją masło, ja też moge cały nabiał jeśc (zresztą od samego początku nie uczulał jej nabiał który ja jadłam).
Raz dałam jej gotowy deserek z twarożkiem i niestety musieliśmy odstawic.
POMOCY !!!
Nasza Marysia niestety nie toleruje NAN, BEBILON PEPTI też odpada i został nam jeszcze Nutramigen ale postanowiliśmy podac jej jeszcze kozie mleko, podobno nie uczula tak jak te wszystkie modyfikowane:-(
A może wasz dzieciaczek też nie toleruje tym modyfikowanych i podajecie mu coś innego?? Już sama nie wiem co podac Mani Marysia chodzi do żłobka no i musi coś dostawac.
A najlepsze to fakt, że nie uczula ją masło, ja też moge cały nabiał jeśc (zresztą od samego początku nie uczulał jej nabiał który ja jadłam).
POMOCY !!!
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
A jak się objawia ta nietolerancja NANu i Bebilonu.Bo skoro mała moze jeśc masło,to nie sądzę by nietolerowała białka mleka krowiego.Z kozim bym nie ryzykowała,nadal bym szukała mleka modyfikowanego,jest znacznie odpowiedniejsze dla dzieci.Proporcje składników mineralnych w mieszankach dla dzieci sa zupełnie inne niz mleko krowie,czy kozie.Są jeszcze inne mieszanki niz bebilon,czy Nan,trzeba próbowac.A najlepiej to zapytac,co o tym sądzi pediatra.Czy któraś z Was podawało dzieciaczkowi kozie mleko????
POMOCY !!!
Mania zasypana jest szorstkimi plamami, byliśm u alergologa i stwierdziła że najprawdopodobniej uczulenie na mleko modyfikowane. Te plamki pojawiają się na brodzie, udach i ostatnio ma nawet zasypane kolanka.
Przy NAN miala te "liszaje" również na ramionkach.
To jest taka tartka krosteczek.
Przy NAN miala te "liszaje" również na ramionkach.
To jest taka tartka krosteczek.
agusia9915
Matka wariatka
ale istnieje wiele innych mlek modyfikowanych niz NAN
czemu uparałas sie na NAN
czemu uparałas sie na NAN
reklama
Obawiam sie, że po kozim mleku też mogą wystąpic objawy alergii. Tak miałam z Madzią. Próbowałam każdego mleko, łącznie z kozim i niestety rozregulowałam jej zupełnie pracę zołądka i jelit. U niej skończyło się na pozostaniu na piersi i dojadała Pro-Sobee. Ale jeżeli Marysia je masło, to może byc nietolerancja laktozy i wtedy żadne mieszanki nie wchodzą w grę. Tylko, że wtedy mogłaby jeśc ser. Nie wiem co Ci poradzic. Ale mleko kozie jest chyba trochę przereklamowane, przynajmniej jeżeli chodzi o alergię. Może spróbuj Bebiko sojowe. Soja też ponoc uczula, ale nasze dzieci nie są już takie małe i może soję będzie tolerowac.Czy któraś z Was podawało dzieciaczkowi kozie mleko????
POMOCY !!!