reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
U mnie nie ma niczego na mleku modyfiowanym,bo było duze ulewanie.Nie wiem czemu nawet Sinlac mu sie nie chcial przyjac,choc mu smakował:tak:.Na razie jedynie piers z nabiału;-).

Czy któraś z Was podawało dzieciaczkowi kozie mleko????:dry:
Nasza Marysia niestety nie toleruje NAN, BEBILON PEPTI też odpada i został nam jeszcze Nutramigen ale postanowiliśmy podac jej jeszcze kozie mleko, podobno nie uczula tak jak te wszystkie modyfikowane:-(
A może wasz dzieciaczek też nie toleruje tym modyfikowanych i podajecie mu coś innego?? Już sama nie wiem co podac Mani :no: Marysia chodzi do żłobka no i musi coś dostawac.
A najlepsze to fakt, że nie uczula ją masło, ja też moge cały nabiał jeśc (zresztą od samego początku nie uczulał jej nabiał który ja jadłam).
Raz dałam jej gotowy deserek z twarożkiem i niestety musieliśmy odstawic.
POMOCY !!!:szok:

Emila w dzień nie pije mleka wcale :no: na wieczór wypiła dziś 10ml a rano z 50ml czasem w nocy coś wypije ale bywa że nie ma pobudki więc tez nie pije i tyle jeśli nie chce to nie nie zmuszę jej :sorry2:

Nasza Marysia niestety nie toleruje NAN, BEBILON PEPTI też odpada i został nam jeszcze Nutramigen ale postanowiliśmy podac jej jeszcze kozie mleko, podobno nie uczula tak jak te wszystkie modyfikowane:-(
A może wasz dzieciaczek też nie toleruje tym modyfikowanych i podajecie mu coś innego?? Już sama nie wiem co podac Mani :no: Marysia chodzi do żłobka no i musi coś dostawac.
A najlepsze to fakt, że nie uczula ją masło, ja też moge cały nabiał jeśc (zresztą od samego początku nie uczulał jej nabiał który ja jadłam).
A jak się objawia ta nietolerancja NANu i Bebilonu.Bo skoro mała moze jeśc masło,to nie sądzę by nietolerowała białka mleka krowiego.Z kozim bym nie ryzykowała,nadal bym szukała mleka modyfikowanego,jest znacznie odpowiedniejsze dla dzieci.Proporcje składników mineralnych w mieszankach dla dzieci sa zupełnie inne niz mleko krowie,czy kozie.Są jeszcze inne mieszanki niz bebilon,czy Nan,trzeba próbowac.A najlepiej to zapytac,co o tym sądzi pediatra.

Mania zasypana jest szorstkimi plamami, byliśm u alergologa i stwierdziła że najprawdopodobniej uczulenie na mleko modyfikowane. Te plamki pojawiają się na brodzie, udach i ostatnio ma nawet zasypane kolanka.
Przy NAN miala te "liszaje" również na ramionkach.
To jest taka tartka krosteczek.

reklama
Obawiam sie, że po kozim mleku też mogą wystąpic objawy alergii. Tak miałam z Madzią. Próbowałam każdego mleko, łącznie z kozim i niestety rozregulowałam jej zupełnie pracę zołądka i jelit. U niej skończyło się na pozostaniu na piersi i dojadała Pro-Sobee. Ale jeżeli Marysia je masło, to może byc nietolerancja laktozy i wtedy żadne mieszanki nie wchodzą w grę. Tylko, że wtedy mogłaby jeśc ser. Nie wiem co Ci poradzic. Ale mleko kozie jest chyba trochę przereklamowane, przynajmniej jeżeli chodzi o alergię. Może spróbuj Bebiko sojowe. Soja też ponoc uczula, ale nasze dzieci nie są już takie małe i może soję będzie tolerowac.

Do góry