reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Dzięki, Lil kate.

No a Oliwka zjadła pół jajecznicy za pierwszym razem i drugi raz juz nie chciała. Z gotowanego jajka lubi tylko żóltko. Także białko muszę jej wciskać w pulpetach i do zupki, inaczej nie chce zjeść.

U nas jest odwrotnie. Małgosia nie lubi żółtka, ale chętnie wcina białko. Ma to chyba po mamusi :tak:

jajecznica??

tak w ogóle jak wyglądają sniadanka Waszych maleństw? Bo samo mleczko Zosi juz nie wystarcza, a chlebka dużo nie może zjeść

mleko modifikowane 4 x 180ml
deserek lub świeże owoce 150 ml
zupka 100 ml
drugie danie (mięsko+warzywa gotowane) ok 200 gram
podwieczorek , drugie śniadanko kisiel, zółtko, chrupaczki, herbatka soczek,budyń pół kromeczki z wędlinką lub serkiem

Dziś zrobiłam trochę jajecznicę inaczej, zbełtałam całe jajko i wtedy dopiero zcięłam - nie było samych oddzielnych kawałków białka i Oli zjadła ze smakiem :tak: Całe szczęście, bo już się matwiłam jak jej te 3-4 jajka w tygodniu przemycać.

Oliwieczka, Oli oprócz jajecznicy je na śniadanie do wyboru: chleb z masłem i szynką (3/4 kawałka bez skóry), z masłem i serem żółtym (z serkiem topionym też próbowała, ale jej się przykleja za bardzo do poniebienia), twarożek zmieszany z jogurtem naturalnym lub danonki (które uwielbia).

ok 4-5 180 mleka
8-9 kaszka 120
11 deserki
13-14 obiadek
16-17 danonki/lub inne male przekaski chrubki kanapeczki itp
19 kaszka na noc 140
23 mleko 180

reklama
Kasiad to znaczy że po danonkach jej nic nie jest? I ile jednorazowo dajesz danonka?
Rozmerta ja daję tak:
7.oo 180ml mleczka
9.oo pół kromki chlebka z szyneczką lub serkiem
10.oo deserek
11.30 mleczko 180 ml.
14/15.oo obiadek zupka+drugie danie (czasami tylko zupka)
17.oo mleczko
18.oo zółtko lub herbatniczki lub budyń lub kisiel na zmianę lub ryż w jabłkami na słodo
19.30 mleczko

Do góry