reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

My też bardzo lubimy pomelo, ale zazwyczaj całe wcina Madzia. Bardzo też lubi sweeti . A Majka zjada po kawałeczku pomarańczki i mandarynki.

reklama
KASIAD mam pytanie do Ciebie.ostatnio pisalas ze dajesz Oliwce 3 czy 4 jajka (jesli dobrze pamietam) na tydzien. chcialam sie zapytac czy masz moze jakis link do zalecen zywieniowych co kiedy i w jakiej ilosci nalezy wprowadzac...?

A Kuba dziś wsuwał pierwszy raz ogórka kiszonego,tatuś poczęstował.Aż się Kubus popłakał,bo chciał wiecej.:tak:

Milenka ostatnio najchętniej piłaby tylko mleko zagęszczone kaszką :dry: Ciężko w nią wmusić zupkę czy obiadek, chętnie je tylko te po 4. i po 5. miesiącu. No i mało je, na raz tylko połowe dużego słoiczka.
Podobnie jak Kubuś, Milenka przepada za kiszonymi ogórkami, codziennie zjada jednego, dajemy jej do łapki jak trzeba ją czymś zająć. I kabanosy jeszcze lubi, na sczęście tylko je ciamka bo ugryźć jeszcze nie ma czym i jej to nie wychodzi.

Nasze menu:
5.00-6.00 - mleko 180ml z kaszką
8.00 - mała przegryzka: owoc, herbatnik albo mini-kanapeczka
10.00 - mleko z kaszką 180ml
13.00 - zupka, czasem jeszcze Sinlac
16.00 - obiadek (cięęęężko jej to wchodzi)
o 18.00 zazwyczaj był jeszcze deserek, ale ostatnio nie chce
19.30 - mleko z kaszką 210ml
Myślicie że to jest ok:confused:

Joasiek mój Kuba też zjada połowę dużego słoiczka obiadku i w ogóle jakoś mi sie wydaje,że mało je w porównaniu z innymi lutowymi Bąblami.
Deserek też u nas czasem wypada na rzecz herbatki lub soczku.
No ale my dalej "cycusiowi'.
U nas to tak:
5.00-6.00 cycuś
8.00 kanapeczka(pół)
10.00 kaszka Sinlac
13.00 cycuś
15-16.00 obiadek(w zależności jak długo spał)
18.00 czasem jakiś owoc,czasem soczek,czasem cycuś
20.00 mleko+kaszka glutenowa(najwyzej 120 ml)
w ocy cycuś koło 0.00,3.00)

Chyba tak Joasiek, dziwi mnie tylko czemu podajesz zupę dużo szybciej niż 2 danie? Nie mówię, że to źle, bo nie wiem, ale nie słyszałam, żeby tak podawać.

U nas dzienne menu wygląda tak:

ok 10-11- śniadanie (do wyboru: chleb z masłem i szynką, chleb z masłem i żółtym serem, danonek, twarożek, jajecznica, jajko na twardo)

ok. 13 - owoc, chrupki lub sucharek

ok. 15 - obiad (nie daję 2 dań, bo i tak nie zje, zazwyczaj jest to albo gęsta zupka, albo częściej drugie danie, Oli zazwyczaj je taki sam obiad jak my)

ok 19 kaszka.

W między czasie cycek (sama się domaga jak chce), woda do picia, czasem soczki, ale niechętnie

reklama
Joasiek, Tosia też nie je dużo. Na pewno nie zjadłaby dwudaniowego obiadku, tak jak tu niektóre dzieciaczki jedzą.
jadłospis Tosi dmomowy - inny ma w żłobku
O 6 lub 7 je 180ml mleka
o 9-10 kaszka mleczno-ryżowa w różnych smakach, jedzona łyżeczką lub kiełbaska z chlebkiem, kanapka, jajecznica
o 12-13 obiadek-albo słoiczek, albo coś gotowanego przeze mnie(np. dzisiaj pomidorówka z makaronem gwiazdeczki:)
o 16 deserek-do wyboru:słoiczek, owoc,Bakuś, Bieluch z cukrem i cynamonem,ryż z jabłkami
jak deserek jest ubogi lub nie zjedzony do końca to ok 17 winerka na ciepło z chlebkiem
o 19 mleko-ok160ml
w międzyczasie soczek i biszkopty

Do góry