reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kasiad mięska jest równie dużo jak warzywek!! :-)cała wielka pierś z wiejskiej kury!!

A na przeziębienie podaję mu sok malinowy babcinej roboty, martwię się trochę o cukier tam zawarty. Chyba powinnam zrobić mu przerwę, a może podawać mu tylko na noc i w nocy? co Wy na to?

reklama
Dziewczyny, nie mam pojęcia co zrobic. Majka już trzeci dzień nie chce nic oprócz cyca. Dzisiaj ugotowałąm jej zupkę- Nie:no:, otworzyłam dwa słoiczki i też nie. :no::no::no:. Przecież nie będę jej wciskac na siłę. Dopiero przed wieczorem zjadła pół deserku z sinlaciem. Z Madzią nigdy nie miałam problemów z jedzeniem. Nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobic.
Ewamat, ja juz kiedys to pisalam. U nas byla identyczna sytuacja jakies 3 tyg. temu. I Milenka tez nic nie chciala jesc oprocz cyca. Trwalo to jakies 5 dni i pozniej powoli wrocilo do normy. Do tej pory nie wiem z jakiego powodu to bylo. Milenka nie byla chora , wiec Twoja Majka tez nie musi wcale byc chora. Ja mysle ze to moze bylo zwiazane cos z zabkami. Moze ja swedzialy lub bolaly dziaselka i tylko cyc byl wtedy dobry. Nie wiem.

Kasiad mięska jest równie dużo jak warzywek!! :-)cała wielka pierś z wiejskiej kury!!

A na przeziębienie podaję mu sok malinowy babcinej roboty, martwię się trochę o cukier tam zawarty. Chyba powinnam zrobić mu przerwę, a może podawać mu tylko na noc i w nocy? co Wy na to?
Jak trochę dasz soku z cukrem to nic się nie stanie, w końcu w produktach gotowych dla dzieci w naszym wieku też jest cukier. Ale przesadzać nie ma co.

Co do mięsa to dajesz całą pierś na 3 porcje zupki :szok: ja daję tylko łyżeczkę na każdą porcję :confused::confused::confused:

ooo, to daje za dużo??? :sorry2:
ostatnio na cztery porcje dałam kurzą pierś, ale ona nie była taka duża. zmieściłaby się spokojnie na mojej dłoni nie wliczając w to palców :-)
Będę uważała na to mięsko :zawstydzona/y:

Dzieciom w 7 i 8 miesiącu daje się 10 g mięska na porcję, W 9 i 10 mies, 15 g, więc Beza chyba troszkę za dużo dajesz... A soczek ja też daję tylko go mieszam z wodą, żeby nie był taki bardzo słodki, choć u nas mało się te soczki słodzi... Tak samo przecier malinowy mieszam z wodą, Staś uwielbia!!

ja dostałam króliki i kurczaki ze wsi a że były zamrożone to je odmroziłam ugotowałam, miesko obrałam i pokroiłam w kosteczkę spakowałam w małe porcje i potem zamroziłam :eek: i jak gotuję obiadek połowę porcji mieszczącą się na dłoni nie licząc palców :-D biore dodaję do obiadku :tak: drugą połowę dostaje piesek a porcji mi wychodzi około 7 sztuk :tak: na 3 dni mam gotowy obiadek a reszte mroże :tak: niestety nie mam wagi i daję porcje miesne na oko ;-)

Gosia, zamrażałaś mięso dwa razy??? :eek::eek::eek:Tak chyba sięnie powinno robić, raczej niezdrowe..

Ja też daje mięso na oko, zazwyczaj pół małej piersi na dwie porcje zupy...i wszystko jest oki..

reklama
Do góry