reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
W modelu żywienia niemowląt napisane jest, że dziecko w siódmym miesiącu powinno przyjmować 1 posiłek 150 gramowy w postaci kaszki na mleku następnym lub deseru mleczno - owocowego.
Nie należy przeginać, trzeba do tego podchodzić z rozsądkiem, wiadomo, że kaszka tuczy w nadmiernych ilościach.

tak. raz chciałam jej dac taka rozdziabaną widelcem nektarynkę. No i miała właśnie takie odruchy.
Ale dzisiaj już zupkę podałam i zjadła. Myslałam, że jakieś większe kawałki tam będą ale nie. Bardzo ładnie zjadła.
Pierwszy raz tez dostała dzisiaj kaszkę mleczno-ryżową z malinami z bobovity- jadła ją z łyżeczki. chyba jej smakowała...
Od dzisiaj nasz plan jedzeniowy wygląda tak
7.00 mleko 210 ml
10.00 kaszka z łyżeczki-150ml
13.00 obiadek- słoiczek 125g z łyżeczką manny
16.00 deserek słoiczek 125 g
19.00 mleczko juz na dobranoc 210ml zagęszczone ryżową kaszką z jabłkami

myslicie że to dobry plan??Wcześniej jadła podobnie tylko zamiast kaszki piła 180 ml mleka.

u nas podobnie...z małymi wyjątkami..
o 7.00 mleko 180ml
o 10.00-10:30 jest także mleczko 180ml
a obiadek 14.00,
o 16.00 deser czyli tak samo
a o 18.00 kaszka smakowa, łyżeczką, dosć gesta, ok 150ml
i 21.00 mleczko na noc 180ml zagęszczone kleikiem ryżowym

i Filip śpi do rana, bez przerwy na jedzenie...teraz jak jest gorąco to czasem w nocy budzi sie na 2-3 łyki herbatki..i tak ponad 3 miesiące juz jest z tym spaniem:tak::tak:

u mnie tez lenka spi do rana od 4miesiaca. mam pytanko czy wasze malenstwa tez spia przy jakims swiatełku?
Juz kiedys pisałysmy o tym.:-)
Kuba śpi w ciemnosci,ponieważ tylko w ciemności i ciszy wydziela się w organizmie melatonina niezbędna do wyciszenia i głębokiego snu.
Poza tym światło żle wpływa na rozwój oczu dziecka.:tak:

reklama
kurcze jak tak patrze na fotki waszych pociech to moja przy was to taka malutka kruszynka:) no i jeszcze je tak malo mleka i spi przy malej lampeczce.

Do góry