A, rozumiemKasiad, wieczorne mleczko zagęszczam kaszką minimalnie- tak jak Joasiek mówi dla smaku bardziej. Chcociaż pewnie też dzięki temu przesypia całą noc.
Co do ilości mlecznych posiłków to sama nie wiem już...
Joasiek, a jak wygląda Wasz schemat jedzenia??
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Ano tak.To rzeczywiscie różnica.Muszę coś wymyślić,bo Kuba budzi się częściej.Ale,co?tylko, że my na butli rozalka:-)to jednak inaczej...Juz od 2 miesięcy tak przesypia noc. Od momentu jak zaczęliśmy spać w drugim pokoju-ona śpi w jednym, my w drugim
W modelu żywienia niemowląt napisane jest, że dziecko w siódmym miesiącu powinno przyjmować 1 posiłek 150 gramowy w postaci kaszki na mleku następnym lub deseru mleczno - owocowego.
Nie należy przeginać, trzeba do tego podchodzić z rozsądkiem, wiadomo, że kaszka tuczy w nadmiernych ilościach.
Nie należy przeginać, trzeba do tego podchodzić z rozsądkiem, wiadomo, że kaszka tuczy w nadmiernych ilościach.
mysia23
mama dwójeczki
tak. raz chciałam jej dac taka rozdziabaną widelcem nektarynkę. No i miała właśnie takie odruchy.
Ale dzisiaj już zupkę podałam i zjadła. Myslałam, że jakieś większe kawałki tam będą ale nie. Bardzo ładnie zjadła.
Pierwszy raz tez dostała dzisiaj kaszkę mleczno-ryżową z malinami z bobovity- jadła ją z łyżeczki. chyba jej smakowała...
Od dzisiaj nasz plan jedzeniowy wygląda tak
7.00 mleko 210 ml
10.00 kaszka z łyżeczki-150ml
13.00 obiadek- słoiczek 125g z łyżeczką manny
16.00 deserek słoiczek 125 g
19.00 mleczko juz na dobranoc 210ml zagęszczone ryżową kaszką z jabłkami
myslicie że to dobry plan??Wcześniej jadła podobnie tylko zamiast kaszki piła 180 ml mleka.
u nas podobnie...z małymi wyjątkami..
o 7.00 mleko 180ml
o 10.00-10:30 jest także mleczko 180ml
a obiadek 14.00,
o 16.00 deser czyli tak samo
a o 18.00 kaszka smakowa, łyżeczką, dosć gesta, ok 150ml
i 21.00 mleczko na noc 180ml zagęszczone kleikiem ryżowym
i Filip śpi do rana, bez przerwy na jedzenie...teraz jak jest gorąco to czasem w nocy budzi sie na 2-3 łyki herbatki..i tak ponad 3 miesiące juz jest z tym spaniem
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Juz kiedys pisałysmy o tym.:-)u mnie tez lenka spi do rana od 4miesiaca. mam pytanko czy wasze malenstwa tez spia przy jakims swiatełku?
Kuba śpi w ciemnosci,ponieważ tylko w ciemności i ciszy wydziela się w organizmie melatonina niezbędna do wyciszenia i głębokiego snu.
Poza tym światło żle wpływa na rozwój oczu dziecka.
:-)tak, ma wtedy przerwę na spanie. Budzi się dopiero po12 godzinach:-)
Martula, to Ty masz skarba w domu :-) zazdroszcze , choć ja też nie mam najgorzej, ale Lenka nigdy jeszcze tak nie spała
reklama