reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Jak Oliwce chce się pić to na widok butli lub niekapka oczy jej wychodzą z orbit :-D i wyciąga rączki po kubek lib butlę.
Martula, ja kaszy manny podaję płaską łyżeczkę, nie wiem, czy to jest to 2-3 g ale gdzieś słyszałam czy czytałam, że to łyżeczka płaska. A potem gdzieś wyczytałam, że pół łyżeczki :confused: ale zostałam przy płaskiej calej.
A co do żółtka to podaję już co 2 dzień pół żółtka do zupki :tak:

reklama
slyszalam ze kasze manne mozna dopiero podawac po skonczonym roku a wy piszecie ze juz podajecie swoim bobasa?

Nowy schemat żywienia został opracowany na podstawie wyników przeprowadzonych badań na temat optymalnego czasu wprowadzenia glutenu do diety. Badania potwierdzają, że wcześniejsze niż zalecane do tej pory wprowadzenie do diety niemowlat niewielkich ilości produktów glutenowych zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby trzewnej – celiakii. Do tej pory produkty zawierające gluten pojawiały się w diecie w 10. miesiącu życia dziecka. Nowy schemat zaleca podawanie ich:
  • od 5. miesiąca (po ukończeniu 4. miesiąca życia) niemowlętom karmionym piersią lub
  • od 6. miesiąca (po ukończeniu 5. miesiąca życia), jeśli dziecko karmione jest mlekiem modyfikowanym.

Moja Wiki je i zupki ugotowane przeze mnie i słoiczkowe też, i jedne i drugie jej smakują. Do moich zupek dodaję kaszę mannę i troszkę ugotowanej piersi z kurczaka, żółtko jakoś jeszcze mnie nie nęci. Soków, herbatek, wody - nie pije, bo nie umie pić ani z butli ani z niekapka:no:Za chiny ludowe nie chce, choć ja próbuję właściwie codziennie:sorry:Tylko cycek jej wchodzi:zawstydzona/y:

Moja Wiki je i zupki ugotowane przeze mnie i słoiczkowe też, i jedne i drugie jej smakują.
mojej też :tak:

Do moich zupek dodaję kaszę mannę
A do kupnych nie? Ja do kupnych albo bawię się w gotowanie maleńkiej ilości kaszki manny, albo dosypuję kaszkę byskawiczną z glutenem. Gdzieś czytałam, że ten gluten należy dziecku podawać codziennie w małych ilościach.

Soków, herbatek, wody - nie pije, bo nie umie pić ani z butli ani z niekapka:no:Za chiny ludowe nie chce, choć ja próbuję właściwie codziennie:sorry:Tylko cycek jej wchodzi:zawstydzona/y:
myślę, że jak się małej zachce naprawdę pić, to wpypije z butli lub niekapka :tak:

A do kupnych nie? Ja do kupnych albo bawię się w gotowanie maleńkiej ilości kaszki manny, albo dosypuję kaszkę byskawiczną z glutenem. Gdzieś czytałam, że ten gluten należy dziecku podawać codziennie w małych ilościach.

myślę, że jak się małej zachce naprawdę pić, to wpypije z butli lub niekapka :tak:
Do słoiczków nie dodaję, bo je z nich sporadycznie. A co do tego picia to pewnie masz rację Kasiad

A jednak dzisiaj nie bylo tak zle. Zaladowalam mu po kapieli o 20:15 160 kaszki jablkowej - pychotka. Dziura w smoczku odpowiednia wiec ta gesta papke przeciagnal :)
1 pobudka o 12. Podalam mu troszke picia i troszke cyca. 2. o 3 -troszke cyca...
i jak wstalam to wzielam go na spiocha o 6 :) i powiem szczerze, ze nawet sie wyspalam :) obudzil sie przed 8, tatus dam troszke picia i dalej sobie slodko spi. Mam nadzieje, ze to poczatek dobrego :) chociaz nie chwalmy dnia przed zachodem slonca :)

reklama
Moja Wiki je i zupki ugotowane przeze mnie i słoiczkowe też, i jedne i drugie jej smakują.

Lenka narazie jest wybredna i je tylko słoiczkowe, w weekend moja teściowa zrobiła jej obiadek (warzywka, kurczaczek prosto od innej cioci ze wsi i nie wiem co tam jeszcze czysta ekologia :-)) zmielone na identyczną papkę jak ze słoiczka a Leniwiec jak tylko posmakowała to łzy w oczach, plucie i skończylismy na słoiczku :-D.

Do góry