reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Nie za dużo Joasiek :no: Milenka je prawidłowo :tak:

A ja dziś w sklepie zakupiłam kilka słoiczków obiadku BoboVity - Warzywa w potrawce z indykiem z owocową nutą, bo jak już pisałam Oliwce ten słoiczek najbardziej smakuje.

reklama
joasiek nie za duzo ciesz sie ze nie masz takich problemow jak ja z mala choc dzis zjadla pierwszy raz moja zupke tzn: marchew pietruszka i ziemniak z dodatkiem kaszki ryzowej bylam w szoku zajadala sie zjadla az 80ml.pozdrawiam

Rany, to moja chyba wyjątkowo dużo je, bo mleka w ciągu dnia w sumie około 650ml + 130ml słoiczek zupki albo obiadku + 200ml soku z wodą :szok: Nie za dużo :confused:

Jak dobrze przybiera na wadze to w zasadzie nie ma żadnego znaczenia ile je. Każde z dzieci ma przecież inną przemianę materii, jedne więcej się ruszają i szybciej spalą to co jedzą więc chyba wogóle nie powinno się porównywać ile zjadają dzieci :-):-D

czasem jak czytam jakie rozmaitosci dajecie swoim dzieciaczkom to dziwnie sie czuje jakbym mojemu Skarbkowi oszczedzala wielu pysznych smakowyach doswiadczen!!!! tylko ze moj niejadek ktory od 2 i po tyg dostaje sloiczki, zje maksymalnie 1/3 sloiczka 190g albo i mniej, po paru kesach ze tak powiem otwiera pyszczek takjakby chciala zwymiotowac....wiec jej wiecej nie daje....poza tym musze byc ostrozna bo i po marchwi i pasternaku miala problemy z kupcia...wiec jest wrazliwa na nowosci...moze nie jest jeszcze gotowa do czegos nowego?....no ale musze ja przyzwyczajac....
Nie tylko Ty musisz narazie podziwia te pałaszujące bobaski. Majka dostaje zupki warzywne. Dwa razy podałam jej z żółtkiem i dwa razy byłą nieprzespana noc. Ciocia, która uważa, ze dzieci należy "dokarmiac" stwierdziła, że ona gorzej ostatnio sypia, bo jest głodna. Przecież dzicko półroczne musi jeśc coś oprócz mamy. Więc jej dałam wczoraj wieczorem Sinlac i zupełna porażka. Budziła sie co pół godziny do 4. Wtedy zrobiła kupkę i dopiero troszkę pospała, ale też sie budziła. Dlatego tymbardziej nie wchodzi w grę żaden gluten.

• zgadzam sie calkowicie nie ma czego podziwiac kazde dziecko je jak chce i tyle ile mu potrzeba moja lenka jak sie urodzila wazyla 3200 i niestety od poczatku na butli-teraz jaj ja wazylam wazy 6400 i do tej pory jeszcze mieska i zoltka nie dostala.

Kuba jak się urodził ważył 2850,a teraz 8300:szok::angry:;-):-D:szok:.Niezły z niego klopsik(bo jest dość króciutki przy tym),ale wg. mnie nie je wcale dużo.Fakt,jest na cycusiu,ale pije krótko,więc wiele nie wyciąga.Rano,jak mu robię Bebilon,z trudem wypije 100 ml,a czasem nawet tylko 60 ml.Zupki wciąga pół słoiczka,więcej nie chce.
A wieczorny posiłek to Sinlac z trzech łyżek na "płynno" do picia z niekapka.:tak:Soków nie pija,tylko wodę.Poprostu różną mają maluchy przemianę materii.

reklama
no wiem wiem ze moja corcia to kruszynka ale co mam zrobic przeciez na sile do buzi jej nie wleje.martwie sie troche.
:-(

Do góry