reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Chyba macie rację, ze teraz to juz może za późno żeby mielić zupki i kupować ten blender.
Przecież te nasze maluchy tak szybko rosną, że niedlugo będą jadły z naszego talerza:-)

Chyba macie rację, ze teraz to juz może za późno żeby mielić zupki i kupować ten blender.
Przecież te nasze maluchy tak szybko rosną, że niedlugo będą jadły z naszego talerza:-)
Fakt faktem, że ja używam blendera nie tylko do zupek dla Oliwki, miksuję nim zupę - krem z pieczarek lub ze świeżych ogórków dla naszej całej rodziny, poza tym siekam zieleninę, jajka na pastę jajeczną, czy owoce na koktail owocowy. A lodu nie próbowałam. Jaką masz moc Lil kate swojego Browna :confused: Nie wiem czy moim modelem można.

No właśnie tak sobie przypomniałam, że moja siostra kupiła blender całkiem niedawno a najmłodsze w jej rodzinie to synek lat 15 :-):-D, więc może jednak się skuszę :-):-D.
Ale zmieniam zdanie :no:, no ale chyba tylko głupcy nie zmieniają, czy jakoś tak z powiedzenia. (nie pamiętam jak dokładnie brzmi):zawstydzona/y:

Ja też jeszcze nie kupiłam blendera chociaż już oglądałam w sklepie ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Rzeczywiście dla dziecka kupować to już za bardzo nie ma sensu, my też w tej chwili na słoiczkach cały czas lecimy bo tak jest wygodniej dla leniwej mamy :-p Ale Kasiad właśnie mi uświadomiłaś ile mozna takim blenderem zrobić, więc przy najbliższej okazji zażyczę go sobie jako prezent :rofl2:

Aha, a wodę to my używamy Żywiec Zdrój. Kupuję butlę 5 litrową, przegotowuję 2 razy dziennie w półlitrowym garnuszku i co przegotowałam odlewam do mniejszej butelki. Butla wystarcza nam na około 5 dni :blink:

ja kupilam przedsczoraj mikser z blenderem.i ciesze sie z zakupu a Wy mi wlasnie podsuwacie fajne pomysly jak go uzyc na co dzien...dzieki! kochane!!!!!!!!!!!!!

My używamy zwykłej kranówy przelanej przez filtr Brita. Nawet jej nie gotuję za długo, bo mam czajnik elektryczny, więc nie ma mowy o gotowaniu 3 minuty czy 5. Wszystkie naczynia dla Oliwki myjemy pod kranem zwykłą kranówą bez żadnego parzenia. Na wyjścia kupuję wodę Gerbera i używamy jej bez gotowania.

Czy któraś z Was używa jeszcze jakiejś wody butelkowej bez gotowania oprócz Gerbera :confused: Jestem ciekawa czy mam jeszcze jakąś alternatywę.

Dziś kupiłam Kubusiowi kaszkę brzoskwiniową,strasznie mu smakowała,aż mruczał jak kotek.:-D
Zrobiłam tez kolejne podejście,by przekonał się do soczków,no i zakupiłam jabłko+porzeczka.Posmakował z zadowoloną miną,wypił 3 łyczki i koniec:no:.A co tam,nie chce,trudno.Może za jakichś czas.:-D

reklama
A moja najchętniej piłaby tylko i wyłącznie soczki :crazy: Mam na nią taki sposób, że jak tylko po mleku jeszcze marudzi i nie chce zasnąć to daję soczek i odpływa w błogostan :tak:

Do góry