reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

a jaką wodę używacie do robienia kaszki?? ja zdecydowałam się na wodę MAMA I JA mi smakuje bo Gerbera to jak dla mnie trgizm.

moj SZymek też z niekapka nie potrafi pic i nie wie do czego to ma być ale ostnik jest wspaniałym gryzakiem. za to nauczył się pić z butelki z małym ustnikiem. właśnie woda MAMA I Ja jest w 0,5 l butelce z ustnikiem i podaje ją małemu.

reklama
ja mam coś takiego
blenderbraunmr400plusjo6.jpg

i niezbyt jestem zadowolona :no:

kurcze ja chciałam kupić taki::-:)-(

Ale może któraś z dziewczyn ma jeszcze jakieś informację albo może polecić jakiś inny model.

a jaką wodę używacie do robienia kaszki?? ja zdecydowałam się na wodę MAMA I JA mi smakuje bo Gerbera to jak dla mnie trgizm.

moj SZymek też z niekapka nie potrafi pic i nie wie do czego to ma być ale ostnik jest wspaniałym gryzakiem. za to nauczył się pić z butelki z małym ustnikiem. właśnie woda MAMA I Ja jest w 0,5 l butelce z ustnikiem i podaje ją małemu.
Rozumiem,że tą wodę podajesz nieprzegotowaną?Ja używam najczęściej Żywca(przegotowaną),a na spacerki wodę Gerbera.Zdarzylo mi się jednak z 3 razy dać przegotowaną wodę z kranu do kaszki i nic mu nie było.:-DA jeżeli chodzi o kubeczki,to Kubulinek zaakceptował niekapek Nuby z silikonowym ustnikiem,super sobie radzi.Ale kilanaście razy próbowaliśmy.

Ja mam taki blender tylko firmy Brown i jestem zadowolona :tak: Gosia, nie wyszlo Ci, bo za małą ilość zrobiłaś. Jedno jabłko to za mało. Ja mielę zupkę, zazwyczaj gotuję 3 porcje. Ale zastanawiam się jak długo będę ten blender używać. Pewnie widziałyście jak wyglądaję zupki BobozVity po 6 miesiącu :confused: Taką konsystencję można spokojnie uzyskać traktując ugotowane warzywa widelcem. Wcale nie zdrowo jest dziecku mielić na jednolitą masę po skończeniu pół roku. Więc teraz bym już blendera nie kupowała do samych zupek :no:

ja mam coś takiego
blenderbraunmr400plusjo6.jpg

i niezbyt jestem zadowolona :no: chciałam tym np. małej zmiksować jabłuszko i nie dało rady ostrze jest zbyt wysoko i nawet małych kawałków nie chciało mi zmiksować poprostu pewnie musiała by być większa ilość lub bardziej miękkie :no: więc najpierw na tarce jechałam a potem tym jak wprowadzałam nowości :tak: teraz to juz mała ma wprawę w jedzeniu i sama tarka wystarczy ale najczęściej to i tak kupuje gotowe :-p Z czasem zobaczymy jak zupki dam radę tym miksować bo jeszcze nic sama nie gotowałam a bym już chciała bo mała coraz więcej bedzie jadła więc czekam aż skończy mi się zapas słoiczków ;-)

Gosia ja mam taki sam blender i nie narzekam;-) Do zmiksowania jabłka lub innych rzeczy spokojnie mi wystarcza. Kroje w kostkę jedno nieduże jabłuszko, wrzucam do wysokiego pojemnika, który był w zestawie, chwilę miksuję i gotowe:tak: Nie mam żadnych grudek;-) Z czasem będę mu miksowała krócej, żeby zostawały jakieś kawałeczki - niech się przyzwyczaja, że nie wszystko to papka:-p Zresztą ostatnio mu z zupy wyjęłam kilka łyżek warzyw i rozgniotłam widelcem - bardzo mu smakowało:tak:

reklama
Ja mam taki blender tylko firmy Brown i jestem zadowolona :tak: Gosia, nie wyszlo Ci, bo za małą ilość zrobiłaś. Jedno jabłko to za mało. Ja mielę zupkę, zazwyczaj gotuję 3 porcje. Ale zastanawiam się jak długo będę ten blender używać. Pewnie widziałyście jak wyglądaję zupki BobozVity po 6 miesiącu :confused: Taką konsystencję można spokojnie uzyskać traktując ugotowane warzywa widelcem. Wcale nie zdrowo jest dziecku mielić na jednolitą masę po skończeniu pół roku. Więc teraz bym już blendera nie kupowała do samych zupek :no:

My chyba też nie skorzystamy więcej z niego :no: pierwsze kawałki moga się juz pojawiac niby z pierwszymi ząbkami ale wcześniej też warto uczyć to racja :tak: dawałam jedno jabłko :tak: bo po co niby było mi więcej jak jadła wtedy z 2 łyżeczki a teraz to i tak kupuję gotowe :-p

Do góry