reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Trzy dni temu i wczoraj wprowadziłam Basi pół żółtka, ale niestety dzisiaj jest cała wysypana i czerwona:-( A więc jajko na razie jeszcze odpada:dry:

reklama

A u nas obiad dwudaniowy odpada także! Mało jemy obiadków, ok. 100-150g zupki z mięskiem...Ostatnio zwymiotowala mi tym daniem meksykanskim bobovity - pierwszy raz wszystko co zjadla - ok. 6 lyzeczek...:baffled: Potem spojrzałam na skład a tam wogóle mięsa nie było więc niepotrzebnie ją tym zmaltretowałam...bleeeee...:szok:

U nas jest tak:

8-9 cycus
11.00 deserek, kaszka, twarozek lub tp.
15.00 zupka+cycy
18.00 jajeczniczka, deserek lub coś tam innego
20.00 kaszka+cycy
+ nocy raz cycy

Nie licząc cycka to teź wychodzi 4 posiłki!!!

A ostatnio daję jej do rączki, obraną marchewkę i sobie dziobie, paroweczkę, plasterek indyczka i zjada wszystko... :tak:

a ja dzisaj zrobilam mlodej makaronik z sosikiem pomidorowym z dodatkiem mieska,marchewki i kalafiorku plus ziolka:tak:mnam pycha bylo sama podjadlam i sloiczek sosiku zamrozilam:tak:na zas:-D

Mila je wlasnie pierwsza w zyciu paroweczke!! cieleca kupilam mam nadzije ze jej nie zaszkodzi!!! :-) a je ok 4-5 posilkow w dzien i 2 w nocy

a Kubuś jak jak wczesniej mowilam je takaie obiadki jak my , wiec dziś ziemniaczki i filet rybny w sosie pomidorowo - paprykowym do tego buraczki i oczywiscie wsunal caly talerz , Kuba w nocy od 4 miesiecy nie je przewaznie zasypia okolo 22 i budzi sie o 10 lub czasem po i wtedy odrazu jakieś sniadanko

kubuś bardzo lubi parowki na sniadanie potrafi zjesc 3

ale nie chce juz wogole kaszki melka nie pije od 3 miesiecy raz dziennie na sile dawalalm mu kaszke czasami zjadl z checią ale czesto bylo tak ze musialam jakos jego uwage odwracać ii wtedy szybciutkoi do buzi lyzeczke kaszkii ale od paru dni pluje i ani lyzki nie zje

dziś kubuś zjadl
11 godz2 parowki
12 jogurt
okoloo 13;30-14 obiad ziemniaki z rybka

15 deserek

16.30-17 miska budyniu waniliowego

18.30-19 2 kromki chlebka , z pasztetem i serkiem topionym

a po 21 probowallam kaszke ale zjadl z 3 lyzeczki reszta pluł

w miedzy czasie oczywiscie masa chrupek kukurydzuanych i biszkoptow , 1 jeden paseczek czekoladka kider

i kubuś bardzo duzo pije wypil dzis cala prawie butle duzego pysia bo daje mu juz takie soki , i 2 razy herbatka oraz troszke kompociku

ponawiam pytanie co do kaszek mannych firmy osm czarnkow. jak myslicie mozna dawac?
kaszka_01.jpg
cz_07.jpg

mloda mamo - fajnie ze kuba tak ładnie Tobie je i nie masz z tym problemu -
CHCIALAM CIEBIE JEDNAK PRZESTRZEC ZE JAK NA TAKIE MALE DZIECKO TO DIETA TROSZKE JAK DLA MNIE ZLE DOBRANA BO :
  • PARÓWKI TO PONAD POŁOWA TO TŁUSZCZ, ZMIELONE WYMIONA I NAJGORSZE SWINSTWO :sorry2:
  • PYSIE - KUPA CUKRU I TEZ NIEZBYT DOBRA OPINIA SIE CIESZA TE SOKI DLA TAK MALYCH DZIECI
  • SERKI TOPIONE TO W OGÓLE GDZIES TAK 2-3 ROK ZYCIA - DUZO SOLI I INNEJ CHEMII- TO JUZ LEPIEJ JAK NIE PIJE TOBIE MLEKA TO Z JAKIMŚ GŁADKIM TWAROŻKIEM NP. PIĄTNICA
no i zdecydowanie malo mleka:sorry2:

nikuś - jezeli nie ma tam konserwantów i jakiś tam sztucznych barwników i nic nie reaguje maly na mleko to myśle ze mozna:tak:

reklama
sa jakies tam rzeczy typu maczka swietojanska, ale jako tako konserwantow nie ma. ja sie bardziej o to mleko martwie,

Do góry