reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Niczka-mąka świętojańska nie szkodzi dzieciom-ja na przykład podaję Basi (jest alergiczką) Sinlac i on jest na bazie mąki świętojańskiej:tak: A co do mleka to jest chyba już trochę przetworzone i wydaje mi się, że można podać;-)

reklama
NICZKO - ja mysle ze mozna takie kaszki :tak:

MLODA M - :sorry2: ale ja podzielam zdanie HANI...oczywiscie to nie moja sprawa, kazdy karmi swoje dziecko jak uwaza to za stosowne.....ale powiem szczerze ze jestem troche przerazona jak czytam to co napisalas :shocked2: A jak tamn wyniki np krwi malego - robilas keidys, sa ok?

Niczko mi sie wydaje ze jak nie alergii i malemu smakuje to ok:-):tak:
Mloda mamusiu no ja niesety tez podzielam zdanie dziewczyn. Troche zadorosle to jedzenie jak na tak malego brzdaca, tak to moze jesc 3 latek;-):-)Ale nie to ze cie pouczam, to tylko moje zdanie.

Wiecie co....dalam dzis malemu pierwszy raz kakao - wyczytalam ze juz mozna..............Liczylam na to ze moze posmakuje i bedzie bardziej chetnie pil.....nic z tego, bez rewelacji :confused:

Anetka ja tez dalam raz czy dwa malemu kakao (kiedys jak mial taki okres ze nie chcial pic mleczka to dalam) i u nas poskutkowalo ale potem juz nie dawalam bo sie balam ze nie mozna.
No ale to bylo jakos w grudniu,
Ale juz mozna to fajnie to moze czasami dam....zobacze
Anetka moze Kubus jeszcze polubi :tak:

SAMI - no to super ze u Was kakao poskutkowalo (ale mi sie zrymowalo...o znowu :-D).
Ja nie moge powiedziec ze Kubali nie smakowalo, bo jakby tak bylo to w ogole by nie wypil.......a on pil tak jak zawsze.....czyli najpierw chetnie....a po 90 ml stop :sorry2:

A u nas teraz jedzonko wygląda następująco:
8:00 - kaszka na mleku modyfikowanym + owoce
9:30 - tarte jabłuszko
12:00 - zupka (coraz częściej "dorosła", ostatnio buraczkowa i krupniczek)
15:30 - drugie danie np. pulpeciki, ziemniaczki i marchewka
18:00 - banan, deserek ze słoiczka albo mała kanapeczka z szynką
20:00 - kasza na dobranoc
w międzyczasie, biszkopciki, chrupeczki, kawałek chlebka i oczywiście coś do picia.
W nocy raz mleko 120 - 150 ml, czasami o 3:00 a czasami o 6:00, zależy jak się obudzi. W nocy do picia tylko woda.

Aneta-ja bym na Twoim miejscu się nie zniechęcała:tak: Za pierwszym razem może nie byc jakiejs rewelacji w jedzeniu, ale spróbuj jeszcze raz powinno zasmakować, jak teraz nie pluł-ja wiem jak to z dziećmi niejadkami bywa:sorry2:

mloda mamusiu i ja musze poprzec dziewczyny:tak:ja w zyciu nie karmilabym tak jak ty mojej Emilki:no:teraz Kubusiowi nic nie dolega ale za jakis czas moze sie zaczac odzywac brzuszek,wystapi jakas alergia:tak:zastanow sie ,nam szkodzi duzo soli i tluszcze a co dopiero takiemu mjaluszkowi:tak:
aneta ja wczoraj na zakupkach tez myslalam czy kupic kakao i zakupilam ale tez dodatkowo z milupy kakao dla dzieci od 1-ego roku:tak:
hana a co do parowek ja daje drobiowe:tak:wiec wymion tam nie ma hehe;-):-)

reklama
hana a co do parowek ja daje drobiowe:tak:wiec wymion tam nie ma hehe;-):-)
szminka - nie jestem przeciwniczka parówek bo i ja sama lubię i dzieci chętnie jedzą... malemu sama dawałam i jestem zdania ze i tak kupa z tego będzie i tak .....ale jak czasami się posłucha dietetyków żywieniowych to -----człowiek wtedy taki "mądry::sorry2: a w drobiowych to skórki:sorry2:

Do góry