Ja też zrobiłam dzisiaj pierwszy raz zupę ogórkową, a na drugie pulpeciki z indyka, ziemniaczki i buraczki z jabłkiem Siedziałam w kuchni i się męczyłam, aż w rezultacie wszystko wyrzuciłam do kosza Zjadła dwie łyżki ogórkowej, dwie ziemniaczków, a mięsa i buraczków nie tknęła... Aż się z tego wszystkiego popłakałam , bo tak się starałam, a jej nic nie smakuje:-(
reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Nacia tez jadła ogórkową, ale bez większych sensacji. Chyba nie bardzo lubi, choc zjadła. Ale same ogórki kiszone mojej mamy to fajnie wcina, to znaczy liże, bo jej nie daje całych.
A z nowości (nie produktowych, ale potrawowych) królik w warzywach z ziołami prowansalskimi, z przewagą kalafiora. Pychotka:-), sama popdjadłam trochę.
A z nowości (nie produktowych, ale potrawowych) królik w warzywach z ziołami prowansalskimi, z przewagą kalafiora. Pychotka:-), sama popdjadłam trochę.
a ja zakupilam kasze manne OSM Czarnkow, narazie zapodalam malemu taka wnailiowa nic sie nie dzieje, ale... sie zastanwiam czy mozna bo przeciez tam zwykle mleko jest. jak myslicie?
na stronie firmy nic nie pisza czy mozna dzieciom czy nie, konserwantow nie ma - podobno
Ja caly czas daje malemu jednodaniowe obiady. A po ile wy gram dajecie?
A ile wam posilkow wychodzi, bo u nas nadal 5 + jakies chrupacze pomiedzy
na stronie firmy nic nie pisza czy mozna dzieciom czy nie, konserwantow nie ma - podobno
Ja caly czas daje malemu jednodaniowe obiady. A po ile wy gram dajecie?
A ile wam posilkow wychodzi, bo u nas nadal 5 + jakies chrupacze pomiedzy
Niczka-ja próbowałam dawać obiady dwudaniowe, ale nie wyszło... Na razie więc tylko taka gęsta zupka z mięsem Ostatnio tyle sie narobiłam i nic nie chciała jeść, więc teraz nie będę na razie nic robić A u nas w ciągu dnia wychodzą 4 posiłki plus jakieś chrupeczki no i w nocy jedno karmienie
szmina
mamusia Emilki i Filipka
niczka u nas tez wychodza 4 posilki i w nocy jak sie domaga butlanie ma gdzie wcisnac 5 posilku bo Emilka dosyc pozno wstaje wiec sniadanko miedzy 8.30-9 a potem tak co 3 godz posilkino ciasteczka,jabluszko,chrupki tez sa w miedzyczasie
U nas tez obiady dwudaniowe nie wchodza w gre.......Kuba calego jednego nie zjada
A u nas posilkow jest 5 - w tym 2 posilki z butelki (mleko i kaszka smaczny sen) i 3 z lyzeczki + 2 x mleko w nocy..............razem 7 posilkow ;-)
A u nas posilkow jest 5 - w tym 2 posilki z butelki (mleko i kaszka smaczny sen) i 3 z lyzeczki + 2 x mleko w nocy..............razem 7 posilkow ;-)
kasia23-82-23
mama Martysi i Lusi
U nas to ja sama nie wiem ale chyba w miare dobrze jest z jedzeniem.
O 6:00 mleko, ok. 100 (w porywach do 150)
10:00 kaszka na gesto
W miedzyczasnie jablko, banan albo jakis deserek, chrupki...
15:00 zupka (ugotowana przeze mnie, do tego wcale nie taka rewelacyjna )
17:00 mleko, tak 100 ml
19:00 150-180 mleka po kapieli
No i w nocy jak sie obudzi to butla-150ml.
Chcialabym cos urozmaicic, myslalam o pierozkach z twarogiem i o ogorkowej. Musze sie zebrac i pokombinowac toszke.
O 6:00 mleko, ok. 100 (w porywach do 150)
10:00 kaszka na gesto
W miedzyczasnie jablko, banan albo jakis deserek, chrupki...
15:00 zupka (ugotowana przeze mnie, do tego wcale nie taka rewelacyjna )
17:00 mleko, tak 100 ml
19:00 150-180 mleka po kapieli
No i w nocy jak sie obudzi to butla-150ml.
Chcialabym cos urozmaicic, myslalam o pierozkach z twarogiem i o ogorkowej. Musze sie zebrac i pokombinowac toszke.
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
jakos tak czytajac posta kasi2506 o tym co nagotowala zasugerowalam sie ze dajecie 2daniowe obiady
U nas by moglybyc 4 posilki ale jest jeden ekstra przed drzemka zeby lepiej (dluzej) mu sie spalo
Kasia23-82-23 ja daje tak:
kaszka na pol-gesto
deserek - owoc
obiad
deserek
kaszka na dobranoc
jakos tak czytajac posta kasi2506 o tym co nagotowala zasugerowalam sie ze dajecie 2daniowe obiady
U nas by moglybyc 4 posilki ale jest jeden ekstra przed drzemka zeby lepiej (dluzej) mu sie spalo
Kasia23-82-23 ja daje tak:
kaszka na pol-gesto
deserek - owoc
obiad
deserek
kaszka na dobranoc
Monika K-W
Fan(ka)
U nas jest tak:-)
- 5-6 cycus
- 7-8 kanapka albo 2 do tego 100ml herbatki bobovita
- 10-11 deserek/ jogurt/twarozek
- 13-14 zupka swojska 200ml
- 16-17 cycus lub cos wymyslonego typu kisilek/ twarozek
- 19-20 kaszka 120 ml gesta i cycus do woli
miedzy czasie daje chrypki, biszkopty, chrupaczki, jabuszko, mandarynka..itp
No i sama sie pcha do cyca, wiec to jest raczej chyba jak jej sie pic chce
A w nocy jeszcze jest cycus ze 2 razy, ale to tez raczej na popitke
- 5-6 cycus
- 7-8 kanapka albo 2 do tego 100ml herbatki bobovita
- 10-11 deserek/ jogurt/twarozek
- 13-14 zupka swojska 200ml
- 16-17 cycus lub cos wymyslonego typu kisilek/ twarozek
- 19-20 kaszka 120 ml gesta i cycus do woli
miedzy czasie daje chrypki, biszkopty, chrupaczki, jabuszko, mandarynka..itp
No i sama sie pcha do cyca, wiec to jest raczej chyba jak jej sie pic chce
A w nocy jeszcze jest cycus ze 2 razy, ale to tez raczej na popitke
reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
To u nas jest 5 posiłków + soczek (ale mało) i chrupki kukurydziane lub chrupaczki i chlebek, ale raczej jako coś nowego, do czego się już przyzwyczaja, niż oddzielny posiłek.
godz. 7 ( lub 7.30) 210 ml mleka,
godz. 12 130ml zupki mojej własnej,
godz. 16 210ml mleka,
godz. 20 120 kaszki ryżowej (z 3 miarek mleka), kleiku kukurydzianego lub "8 zbóż" i 130 ml deserku,
w nocy do 200ml mleka.
Czasem daje jej do 100ml soczku ok. 22, przed snem.
godz. 7 ( lub 7.30) 210 ml mleka,
godz. 12 130ml zupki mojej własnej,
godz. 16 210ml mleka,
godz. 20 120 kaszki ryżowej (z 3 miarek mleka), kleiku kukurydzianego lub "8 zbóż" i 130 ml deserku,
w nocy do 200ml mleka.
Czasem daje jej do 100ml soczku ok. 22, przed snem.
Podziel się: