reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Hej kochane moj Kubus je dosłownie wszystkoo i nigdy nic mu nie bylo , zupy jadł chyba wszystkie daje mu danonki i rozne inne serki nawet ogorka kiszonego ostatnio mi zabral z taleza i całwego zjazdł , pierogi bardzo lubi , ryz z roznymi sosami nawet ostatnio ryz z sosem chinskim zjadł doslownie wszytsko mu daje , nie robie mu osobnych obiadkow tylko mniiej przyprawiam i nigdy nie płakał i nic mu sie nie dzialo ogolnie lubi wszystko :) ale je malo kaszki bo mleka od jakis 2 miesiecy nie chce pic
dzisiaj np.
Wstal o 10 zjazdł jogurty danonki biszkoptowy , potem miske kaszy
w miedzy czasie biszkopty jadł
okolo 11 zjadł deserek z gerberka
okolo 13 zjadł 2 kromki chleba z szynką
Potem pospał troszke po 15 zjadł talerz zupy kalafiorowej
i tak w miedzy czasie caly czas jakieś biszkopty
jakoś o 18 zjazdł jogurt , i 2 kromki z pasztetem drobiowym
Teraz oczywiscie jeszcze nie spi siedzi w kszesełku i dałam mu do miseczki pare truskawek z kompotu i bardzon zajadał , Zaraz dam mu jeszcze miske kaszki na nocke i okolo 22 powinien zasnać

Kuba ma apetyt dosc duzy potrafdi naprawde zjesc miske taka co dorosli jedza zupy a jeszcze jak prababcia zrobi pomidorowke to mogłby jesc i jesc
ale jest chudyy wazy 10 kg i stoi ta waga mu od jakis prawie 2 miesiecy teraz rośnie i ma z 84 cm wiec jest tgaki fajniutki chodz nozki mu poszczuplały ostatnio

reklama
Mloda_M to niezly Kubus ma apetyt :tak::-p:-)
Kasia ciesze sie ze kurczak coreczce posmakowal :tak::-)oby tak juz zostalo :tak:
Anetka ty to dobroci serwujesz :-);-)

Trzeba rozpuscic 4 miarki mleka modyfikowanego w 120ml wody zagotowanej z rozmieszana łyzeczka maki ziemniaczanej, moze tez dodac zolteczko przed zagotowaniem albo zamiast wody soczek klarowny np bobofrut i bedzie kisiel mleczny:tak::-D

Ja też robiłam kisiel mleczny, ale mi się nie podobał, bo miał zawsze jakieś grudki, choć w smaku był nawet OK. Ja jestem nadal tradycyjna, a może staroświecka...:baffled:, bo daję na noc kaszkę "8 zbóż" Nestle, a do tego owoce, jakiś deserek. A w dzień zupkę własnej roboty, zje ledwo 130g, bo taka jest sycąca. A jak je kupny słoik, to cały wsunie, i jeszcze 120 Misiowego Ogródka, ale baaaardzo rzadko jej daję gotowe zupki Gerbera. A chlebek Nacia też już wcina:tak::-), ale nie aż tak dużo, raczej na oswojenie się ze smakiem i nauke żucia. Nawet jej to fajnie wychodzi. I jak jej daję chrupki kukurydziane, to już nie pakuje całych do buzi, tylko fajnie odgryza kawałeczki:-p, lubi też sobie kromkę chlebka podziuchrać. A dziś kupiłam strucelek i na śniadanko będa kanapki.

Kanapki-to u nas nie przejdzie-Basia wypluwa chlebek i tyle z tego jej jedzenia:sorry2:
A dzisiaj jadła ze mną znów obiad:tak: Był kurczak gotowany, szpinak i ziemniaki. Wszystko smakowało i ładnie gryzła... Hip, Hip, Hura-może już będzie lepiej z tym jedzeniem, ale nie chcę oczywiście zapeszyć;-)

kasia no to ciesze sie ze Basia apetyt dopisuje ale ciii nie zapeszajmy:tak:
pysia ee zaraz staroswiecka-gdybys taka byla to Natalka wcinaly by teraz chleb ze smalcem hehe-to pomysly mojej babci i ze kiedys dzieci tak ladly i jakie teraz zdrowe :tak:
monika budyn czy twarozek to daje na deserek a kolacyjka to bardziej syta musi byc:tak:tak zeby na cala noc wystarczyla...ale dzieki

u nas wczoraj krupniczek i dzisiaj tez bedzie i zamrozilam kilka porcji:tak:fajnie bo teraz Emilka,rosolek,krupnik i pomidorowe je taka jak my wiec mam mniej roboty:tak:

wczoraj dalam na skosztowanie serek zolty ale nie smakowal:no::no::no:i dobrze bo jeszcze chyba za wczesnie...ja juz nie kroje kanapek w kosteczki tylko daje cala:tak: do lapci i mloda gryzie i nie sciaga np szyneczki tylko razem z chlebusiem ....ciesze sie

reklama
Fajnie, Szminuś, że Emilcia tak fajnie wcina. Natala, jak jej dam chlebek z szyneczką też je wszystko razem.
A dzisiaj zrobiłam zupke ogórkową, dodałam mięsko z indyka i ziemniaczka i nawet smakowało.:tak:;-):-)

Do góry