reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Hej kochane moj Kubus je dosłownie wszystkoo i nigdy nic mu nie bylo , zupy jadł chyba wszystkie daje mu danonki i rozne inne serki nawet ogorka kiszonego ostatnio mi zabral z taleza i całwego zjazdł , pierogi bardzo lubi , ryz z roznymi sosami nawet ostatnio ryz z sosem chinskim zjadł doslownie wszytsko mu daje , nie robie mu osobnych obiadkow tylko mniiej przyprawiam i nigdy nie płakał i nic mu sie nie dzialo ogolnie lubi wszystko :) ale je malo kaszki bo mleka od jakis 2 miesiecy nie chce pic
dzisiaj np.
Wstal o 10 zjazdł jogurty danonki biszkoptowy , potem miske kaszy
w miedzy czasie biszkopty jadł
okolo 11 zjadł deserek z gerberka
okolo 13 zjadł 2 kromki chleba z szynką
Potem pospał troszke po 15 zjadł talerz zupy kalafiorowej
i tak w miedzy czasie caly czas jakieś biszkopty
jakoś o 18 zjazdł jogurt , i 2 kromki z pasztetem drobiowym
Teraz oczywiscie jeszcze nie spi siedzi w kszesełku i dałam mu do miseczki pare truskawek z kompotu i bardzon zajadał , Zaraz dam mu jeszcze miske kaszki na nocke i okolo 22 powinien zasnać

Kuba ma apetyt dosc duzy potrafdi naprawde zjesc miske taka co dorosli jedza zupy a jeszcze jak prababcia zrobi pomidorowke to mogłby jesc i jesc
ale jest chudyy wazy 10 kg i stoi ta waga mu od jakis prawie 2 miesiecy teraz rośnie i ma z 84 cm wiec jest tgaki fajniutki chodz nozki mu poszczuplały ostatnio

reklama
Mloda_M to niezly Kubus ma apetyt :tak::-p:-)
Kasia ciesze sie ze kurczak coreczce posmakowal :tak::-)oby tak juz zostalo :tak:
Anetka ty to dobroci serwujesz :-);-)

Trzeba rozpuscic 4 miarki mleka modyfikowanego w 120ml wody zagotowanej z rozmieszana łyzeczka maki ziemniaczanej, moze tez dodac zolteczko przed zagotowaniem albo zamiast wody soczek klarowny np bobofrut i bedzie kisiel mleczny:tak::-D

Ja też robiłam kisiel mleczny, ale mi się nie podobał, bo miał zawsze jakieś grudki, choć w smaku był nawet OK. Ja jestem nadal tradycyjna, a może staroświecka...:baffled:, bo daję na noc kaszkę "8 zbóż" Nestle, a do tego owoce, jakiś deserek. A w dzień zupkę własnej roboty, zje ledwo 130g, bo taka jest sycąca. A jak je kupny słoik, to cały wsunie, i jeszcze 120 Misiowego Ogródka, ale baaaardzo rzadko jej daję gotowe zupki Gerbera. A chlebek Nacia też już wcina:tak::-), ale nie aż tak dużo, raczej na oswojenie się ze smakiem i nauke żucia. Nawet jej to fajnie wychodzi. I jak jej daję chrupki kukurydziane, to już nie pakuje całych do buzi, tylko fajnie odgryza kawałeczki:-p, lubi też sobie kromkę chlebka podziuchrać. A dziś kupiłam strucelek i na śniadanko będa kanapki.

Kanapki-to u nas nie przejdzie-Basia wypluwa chlebek i tyle z tego jej jedzenia:sorry2:
A dzisiaj jadła ze mną znów obiad:tak: Był kurczak gotowany, szpinak i ziemniaki. Wszystko smakowało i ładnie gryzła... Hip, Hip, Hura-może już będzie lepiej z tym jedzeniem, ale nie chcę oczywiście zapeszyć;-)

kasia no to ciesze sie ze Basia apetyt dopisuje ale ciii nie zapeszajmy:tak:
pysia ee zaraz staroswiecka-gdybys taka byla to Natalka wcinaly by teraz chleb ze smalcem hehe-to pomysly mojej babci i ze kiedys dzieci tak ladly i jakie teraz zdrowe :tak:
monika budyn czy twarozek to daje na deserek a kolacyjka to bardziej syta musi byc:tak:tak zeby na cala noc wystarczyla...ale dzieki

u nas wczoraj krupniczek i dzisiaj tez bedzie i zamrozilam kilka porcji:tak:fajnie bo teraz Emilka,rosolek,krupnik i pomidorowe je taka jak my wiec mam mniej roboty:tak:

wczoraj dalam na skosztowanie serek zolty ale nie smakowal:no::no::no:i dobrze bo jeszcze chyba za wczesnie...ja juz nie kroje kanapek w kosteczki tylko daje cala:tak: do lapci i mloda gryzie i nie sciaga np szyneczki tylko razem z chlebusiem ....ciesze sie

reklama
Fajnie, Szminuś, że Emilcia tak fajnie wcina. Natala, jak jej dam chlebek z szyneczką też je wszystko razem.
A dzisiaj zrobiłam zupke ogórkową, dodałam mięsko z indyka i ziemniaczka i nawet smakowało.:tak:;-):-)

Do góry