reklama
szmina
mamusia Emilki i Filipka
kasia ja nawet nie wiem jak soczewica wygladaa co dopiero zupke z tego ugotowac hehe ale wazne ze Basia polubila
barszczyk byl blee a tak wogole to was zaskocze i napisze ze dzisiaj oprocz kaszki na sniadanie i budyniu (pyszny z nestle maja po 10 m-cu)Emilka nie zjadla nicnawet mleka z butli nie chciala...dziwnie wyciaga jezyczek z buzki i sie zastanawiam czy go jakos nie podraznila albo jakas -odpukac puk puk- plesniawka sie robi...
barszczyk byl blee a tak wogole to was zaskocze i napisze ze dzisiaj oprocz kaszki na sniadanie i budyniu (pyszny z nestle maja po 10 m-cu)Emilka nie zjadla nicnawet mleka z butli nie chciala...dziwnie wyciaga jezyczek z buzki i sie zastanawiam czy go jakos nie podraznila albo jakas -odpukac puk puk- plesniawka sie robi...
szmina
mamusia Emilki i Filipka
olcia ani zeby ani bolace gardlo ot kaprys po prostu
a chyba tak zrobie z tymi burakami,po troszke do jarzynowej niech sie pryzwyczaja
a dzisiaj kotleciki z mielonego indyczego zrobilamdodalam tylko byzyli i w smaku pychotkachcialam zamrozic ale nie uchowaly sie sama wiekszosc zjadlam ale Emilci tez smakowaly no i jutro tez zapodam bo kilka odlozylam dla niej
niczka nie wiem czy z serem to leniwe bo nie znam takiej potrawy jak leniwe pierogi,ruskie tylko znam i uwielbiammm och nie zasne musze je miec!!!
a chyba tak zrobie z tymi burakami,po troszke do jarzynowej niech sie pryzwyczaja
a dzisiaj kotleciki z mielonego indyczego zrobilamdodalam tylko byzyli i w smaku pychotkachcialam zamrozic ale nie uchowaly sie sama wiekszosc zjadlam ale Emilci tez smakowaly no i jutro tez zapodam bo kilka odlozylam dla niej
niczka nie wiem czy z serem to leniwe bo nie znam takiej potrawy jak leniwe pierogi,ruskie tylko znam i uwielbiammm och nie zasne musze je miec!!!
Ja wczoraj ugotowalam malemu łososia z sosem szpinakowym i puree ziemniaczano-marchewkowe z koperkiem - smakowalo..................ale zjedzona ilosc standardowo nie powaliła mnie
SZMINKA - takie kopytka z twarogiem sa tez nazywane wlasnie pierogami leniwymi ;-)
Mmmmmmmm a ruskie pierogi chyba tez musze znowu zrobic :-).....zrobie sobie wiecej i zamroze
SZMINKA - takie kopytka z twarogiem sa tez nazywane wlasnie pierogami leniwymi ;-)
Mmmmmmmm a ruskie pierogi chyba tez musze znowu zrobic :-).....zrobie sobie wiecej i zamroze
MA-MA
Mama Majeczki
Z tego co czytam to waswze maluch próbują wioele "dorosłych" potraw. Jestem ciekawa co dajecie na podwieczorek czy robicie dzieciom budynie kisiele itp. Bo ja chętnie bym spróbowała dać coś nowego mojej córci bo jest straszym łakomczuchem . jak na razie je owoce i obiad ze słoika a kaszkę robię taką półpłynną. Może zastąpić jedną kaszkę czymś na bazie mleka tylko czym?
A jogurty czy twarożki dajecie dzieciom jako jeden z posiłków? Można dodać do tego owocki i jest pych drugie sniadanie:-)
A jogurty czy twarożki dajecie dzieciom jako jeden z posiłków? Można dodać do tego owocki i jest pych drugie sniadanie:-)
szmina
mamusia Emilki i Filipka
ma-ma tak tak twarozek podaje juz wiekszosc z nas...ja mieszam go z banankiem,albo innymi mrozonymi owocami i podaje jako deserek,czasem ciasteczko dodam i tez jes gitkaszke jemy juz tylko na sniadanko kisielu nie dawalam jeszcze a budyn owszem ale taki z nestle pychotka...
a wczoraj kupilam z hippa ciasto jablkowekawalki ciasta i jablka-smakowalo mysle ze jak sama babke upieke to tez nie zaszkodzi Emilce
aneta ty to gotujesz smakowitoscilosos,sos szpinakowy ach zazdroszcze tych zdolnoscia jak robisz puure bo ja zawsze z torebki ale dla mlodej wolalbym sama
dajecie juz serki topione?chyba sie skusze...
a wczoraj kupilam z hippa ciasto jablkowekawalki ciasta i jablka-smakowalo mysle ze jak sama babke upieke to tez nie zaszkodzi Emilce
aneta ty to gotujesz smakowitoscilosos,sos szpinakowy ach zazdroszcze tych zdolnoscia jak robisz puure bo ja zawsze z torebki ale dla mlodej wolalbym sama
Ja tez dalam skosztowac ciasta z jablkami - i tez bardzo smakowalo
A puree robie bardzo prosto.......ugotowane warzywa miazdze, dodaje maslo i mleko (tyle zeby byla odpowiednia konsystencja), no i przyprawiam: sol, pieprz.....czasem swiezy koperek. Do samego ziemniaczanego galke muszkatolowa.
Hmmmmmm......serkow topionych nie dawalam jeszcze....poki co mam jeszcze obawy ze zbyt ciezkostrawne
reklama
Zrobiłam dzisiaj sobie na obiad kurczaka duszonego z groszkiem, a Basia oczywiście wsadziła rączkę do mojego talerza (nigdy nie je tylko się wymaże i wszystko dookoła przy okazji). Dałam spróbować groszek-wypluła, potem kurczaka i... zasmakował, aż sama nie wierzę I jak ładnie pogryzła:-) Mam nadzieję, że to nie chwilowy kaprys.
Podziel się: