reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Gdyby Kuba tak jadl jak Emilka i Adas to naprawde bym sie cieszyla.....:sorry2: Jesli dzieciaczki nie tyja w nadmiarze (a tak jest w przypadku Waszych maluszkow) to niech jedza na zdrowie......

Jest dokladnie tak jak KASIA pisze......to nie jest tak ze to jednego dnia nie zje....jesli mu nie proponuje, a czasem nawet nie przymusze...to on nie upomni sie, ani o jedzenie ani o picie.....
Kaszki 90 ml - nigdy nie zjada calej.....zupki jak zje 10 lyzeczek to jest sukces.....w poludnie mleka 90 ml.....na noc od 120 do 180 ml..........
Wszystko bylyby dobrze gdyby raz jadl wiecej raz mniej i tyl przy tym normalnie......ale on zawsze je malo, a czasem jeszcze mniej (normalnie ilosci to tylko od wielkiego dzwonu)...i przy tym za malo przybiera na wadze....
Fajnie ze lakarka przepisala mleko po ktorym on ma tyc.....co z tego jak on nie chce tego ani pic, ani zjesc w kaszce :baffled:

reklama
Aneta Kasia przylaczam sie do wroclawskich niejadkow :-)

Moja miala dzis dzien sukcesu :-)

ok 6 - 180ml mleko z kaszka
ok 10 - 100ml mleko z kaszka
ok 13 - zupka ok 100 gramowm (ZE SŁOIKA!! )
ok 14 - 100 ml mleka
ok 18 - deserek CAŁY!! :-)
na kolacje ok 180 ml mleka z kasza

:-) no i w miarę zaakceptowała Hippa...

No to moja Ala jak Emilka i Adas, zje swoje a potem jak ja jem to i tak mi nie da bo sie pcha i krzyczy DA, a jak jej nie chce dac to sie zlosci:szok:dzis rzucila ciasteczkiem, ktore jej dalam bo wolala, zebym ja obiadem poczestowala. :tak:

zrobialam dla Emilki kopytka z twarozkiem i zastanawiam sie czy posypac je cukrem na wierzchu no bo tak na sucho to blee:baffled::tak:co myslicie?macie inny pomysl?

Szminka a kopytka z twarogiem to nie leniwe?
Ja bym sie dala pokroic za leniwe. W sklepie rzadko sa , przynajmniej w tych w ktorych ja bywam, a sama jeszczee nigdy nie robilam.

No moze za wczesnie dla maluszkow z takim jedzonkiem. Trzeba zrobic przerwe i za jakies 2 -4 tygodnie znowu podac. Tak mysle:tak:

reklama
niczko to bierz sie do pracy- pierogi leniwe jak sama nazwa wskazuje sa latwe i szybkie w przygotowaniu :tak:
ja bym bardzo chetnie dla ciebie nakleila tylko ze u mnie bialego sera brak :no:

Do góry