reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Gdyby Kuba tak jadl jak Emilka i Adas to naprawde bym sie cieszyla.....:sorry2: Jesli dzieciaczki nie tyja w nadmiarze (a tak jest w przypadku Waszych maluszkow) to niech jedza na zdrowie......

Jest dokladnie tak jak KASIA pisze......to nie jest tak ze to jednego dnia nie zje....jesli mu nie proponuje, a czasem nawet nie przymusze...to on nie upomni sie, ani o jedzenie ani o picie.....
Kaszki 90 ml - nigdy nie zjada calej.....zupki jak zje 10 lyzeczek to jest sukces.....w poludnie mleka 90 ml.....na noc od 120 do 180 ml..........
Wszystko bylyby dobrze gdyby raz jadl wiecej raz mniej i tyl przy tym normalnie......ale on zawsze je malo, a czasem jeszcze mniej (normalnie ilosci to tylko od wielkiego dzwonu)...i przy tym za malo przybiera na wadze....
Fajnie ze lakarka przepisala mleko po ktorym on ma tyc.....co z tego jak on nie chce tego ani pic, ani zjesc w kaszce :baffled:

reklama
Aneta Kasia przylaczam sie do wroclawskich niejadkow :-)

Moja miala dzis dzien sukcesu :-)

ok 6 - 180ml mleko z kaszka
ok 10 - 100ml mleko z kaszka
ok 13 - zupka ok 100 gramowm (ZE SŁOIKA!! )
ok 14 - 100 ml mleka
ok 18 - deserek CAŁY!! :-)
na kolacje ok 180 ml mleka z kasza

:-) no i w miarę zaakceptowała Hippa...

No to moja Ala jak Emilka i Adas, zje swoje a potem jak ja jem to i tak mi nie da bo sie pcha i krzyczy DA, a jak jej nie chce dac to sie zlosci:szok:dzis rzucila ciasteczkiem, ktore jej dalam bo wolala, zebym ja obiadem poczestowala. :tak:

zrobialam dla Emilki kopytka z twarozkiem i zastanawiam sie czy posypac je cukrem na wierzchu no bo tak na sucho to blee:baffled::tak:co myslicie?macie inny pomysl?

Szminka a kopytka z twarogiem to nie leniwe?
Ja bym sie dala pokroic za leniwe. W sklepie rzadko sa , przynajmniej w tych w ktorych ja bywam, a sama jeszczee nigdy nie robilam.

No moze za wczesnie dla maluszkow z takim jedzonkiem. Trzeba zrobic przerwe i za jakies 2 -4 tygodnie znowu podac. Tak mysle:tak:

reklama
niczko to bierz sie do pracy- pierogi leniwe jak sama nazwa wskazuje sa latwe i szybkie w przygotowaniu :tak:
ja bym bardzo chetnie dla ciebie nakleila tylko ze u mnie bialego sera brak :no:

Do góry