reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co najlepiej nosić po porodzie?

reklama
Ja jestem bardzo ciekawa czy dziecko przeżyło i jakie są rokowania. Jestem w szoku że ta dziewczyna o tym piszę tak jakby się nic nie stało
A co mam pisać naprawdę mi głupio że w taki sposób się zachowałam i rozumiem że zwykłe przepraszam nie wystarczy ale no już nic nie zrobię, dziecko żyje jedynie są dawane jej leki na płuca.

A co mam pisać naprawdę mi głupio że w taki sposób się zachowałam i rozumiem że zwykłe przepraszam nie wystarczy ale no już nic nie zrobię, dziecko żyje jedynie są dawane jej leki na płuca.

Jak Ty się czujesz? Wyszłaś już do domu? Jesteś pod opieką psychologa? Jak czuję się dziewczynka? Czy Twoi rodzice Cię wspierają?

Zakładając, że w Polsce dzieci urodzone przed 22 tc są leczone tylko paliatywne, a ona urodziła maksymalnie w 26 tc chociaż nigdy chyba nie padł konkretny tc więc równie dobrze mógł to być 23 tc to "wszytko dobrze" to całkiem dziwna odpowiedź
Jest różnie, zależy na jaki szpital się trafi. Teoretycznie dzieci poniżej 24 tygodnia mają minimalne szanse na przeżycie, a w praktyce mnie mówili, że będą ratować o ile będzie co ratować. Takie dzieci mogą zaskoczyć. Zwłaszcza jak wagowo są w górnych widełkach.

Zdecydowałam że je zostawię chodź będę musiała znaleźć jakąś pracę na lato ale będzie warto, ojciec córeczki pokochał i chcę pomóc
Ogarnijcie sobie szybko PESEL i potem 500+ to jakaś kasa będzie. Z tym że się trzeba dowiedzieć i zastanowić, na kogo to rejestrować, bo Ty jesteś (chyba) za młoda 🤔

reklama
Do góry