reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co najlepiej nosić po porodzie?

reklama
Chwała?
Dziewczyna 2 albo 3 dni chodziła z akcją porodową i krwawieniem... ja będąc sama po porodzie przedwczesnym mam ciary i jest mi po prostu mega smutno, że jedni o przeżycie swoich dzieci walczą z całych sił, a tu laska na luzie z krwawieniem poczekała 3 dni, a teraz ma wszystko w pompie.
To jest (o ile to niw troll) nastolatka, prawdopodobnie średnio zaradna, bez żadnego wsparcia. W ostatnich tygodniach w mediach było głośno o kilku nastolatkach, które urodziły dzieci. Jedna z nich chciała noworodkowi poderżnąć gardło. Nie każda ciąża jest chciana. Nie każde dziecko jest wyczekiwane. Jako osoba dorosła powinnaś to zrozumieć.

Dziewczyna dostawała masę wsparcia w 2 poprzednich tematach... ludzie poczuli się zlekceważeni i nie ma w tym nic dziwnego 🤷‍♀️
Dla mnie jest to dziwne, bo to nie wy tu jesteście najważniejsze w tej sytuacji.
A w poprzednim temacie wsparcia trochę było, ale ocena i krytyka też się pojawiła 🤷‍♀️
Rozumiem, że temat wzbudza kontrowersje, ale tak naprawdę nic o niej nie wiemy.
Nie wiemy nic o jej rodzicach, o warunkach w jakich mieszka, a nawet o warunkach w jakich zaszła w ciążę.
Oceniać jest naprawdę łatwo, ale też łatwo jest przyczynić się do nieszczęścia wypowiedzianym (napisanym) słowem, zwlaszcza komuś niedojrzałym i w połogu

A ja myślę, że sytuacją uderza w wiele wrażliwych strun i rozumiem zarówno społeczne oburzenie, złość i ciekawość.
Bardziej martwiłaby mnie znieczulica i wywalone jajeczka na taką historie.
Nawet jeśli powstała z nudów to nie ma nic nadzwyczajnego w tym zr budzi skrajne emocje. To daje nadzieję na przyzwoity świat

reklama
Do góry