reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co można a czego nie?

Agnes92 włosy mozna spokojnie farbować- uważaj jedynie żeby farba byla bez amoniaku. Info potwierdzone przez gina i internistę. Ja farbowałam już dwukrotnie i moje koleżanki będąc w ciaży też farbowały :-)

reklama
Nie ma co popadać w paranoję. Trudno, żebysmy wyglądały jak kocmołuchy przez całe 9 miesięcy. Ładna mama=zadowolona mama=zdrowy radosny dzidziuś.:-)

ja kilka tygodni temu rozjaśniałam sama w domu, i z efektu jestem bardzo zadowolona.
Tyle że ciągle mam a wtedy miałam jeszcze większe mdłości i ciężko mi bylo znieść zapach farby, a wiadomo ze w środku zimy nie moglam stanąć w oknie z mokrą od farby głową by poodychać świeżym powietrzem

to podobnie jak u mnie:-) na poczatku kilka razy zdarzyly sie mdlosci+wymioty a teraz pomijajac czeste wizyty w wc na siusiu i bol plecow to bezobjawowo...

farbuje włosy co 5tyg na czarno, ostatnio pofarbowałam taką bez aminiaku i nie jestem zadowolona, siwki mi juz znów widać a dopiero minęły 3tyg!!! w ten weekend musze pofarbować znów ale juz kupie zwykłą

Coś można poradzić na ból kręgosłupa w ciąży?
boli strasznie - jak juz pisalam w wątku o objawach, a nie wiem czy mogę posmarować plecy np żelem voltaren. czy jakims innym... w ulotce nie ma jakiś wyraźnych przeciwskazań.

ja tez mam bole kregoslupa od jakiegos czasu. ale ostatnio troche sie polepszylo bo zaczelam sie pilnowac zeby prosto siedziec, nie dzwigac ciezkich rzeczy.. a jak juz boli to popros kogos o masaz mi pomaga moze i Tobie pomoze, a i ciepla(ale nie goraca kapiel)

reklama
Na masaż to bym się raczej udała to profesjonalisty, bo nieumiejętnym masażem, to można tylko coś popsuć...

Do góry