reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co można a czego nie?

reklama
Powiedzcie mi, czy Clotrimazol mogę używać? na ulotce niby jest napisane, że po konsultacji z lekarzem, ale tak na każdym leku piszą... coś mnie zaczyna swędzieć, nie chcę żeby się pogorszyło a wizytę dopiero mam 16 marca...

Clotrimazol można, ale on bardzo delikatny jest. W pierwszej ciąży miałam grzybicę w jednym miejscu między palcami u stóp i smarowałam do wizyty, ale lekarz powiedział, że mogłabym sobie tak smarować miesiącami i by nie pomogło ;) Przepisał inne leki.
A gdzie Cię swędzi?? Bo jak miejsca intymne to przekładaj wizytę i konsultuj z lekarzem!

No pipka swędzi, ale tylko w nocy, bo często chodzę siku, chyba od tego sikania mnie podrażniło. W dzień nie swędzi. Pewnie by było idealnie jak bym się po sikaniu podmywała, ale wtedy to bym wcale nie spała... posmaruję się 2 dni, moja i tak dopiero we wtorek przyjmuje, poczekam co będzie...

Spraw sobie chusteczki nawilżane, takie dla dzieci i nimi się wycieraj. Ja miałam dwa razy infekcje dróg moczowych w ciąży i potem zaczęłąm korzystać właśnie z takich chusteczek zamiast papieru - infekcje się już nie pojawiły więcej ;)

Ja clotrimazol stosowałam i nie powinno się nic stać. Szczególnie że to tylko zewnętrznie. Największe zastrzeżenia odnośnie clotrimazolu są w pierwszym trymestrze. Potem już można. Zresztą któraś z dziewczyn pisała że w Anglii to nawet w I trym stosują, więc myślę że możesz się tym ratować. A z mojego doświadczenia wiem że działa rewelacyjnie i nie trzeba go jakoś długo stosować, więc te parę razy na pewno nie zaszkodzi, szczególnie że dzidzia już duża.

Spraw sobie chusteczki nawilżane, takie dla dzieci i nimi się wycieraj. Ja miałam dwa razy infekcje dróg moczowych w ciąży i potem zaczęłąm korzystać właśnie z takich chusteczek zamiast papieru - infekcje się już nie pojawiły więcej ;)
...albo nawilżany papier toaletowy Velvet. Mają taki wynalazek. W zasadzie jest to bardzo podobne do chusteczek.

Powiedzcie mi, czy Clotrimazol mogę używać? na ulotce niby jest napisane, że po konsultacji z lekarzem, ale tak na każdym leku piszą... coś mnie zaczyna swędzieć, nie chcę żeby się pogorszyło a wizytę dopiero mam 16 marca...

ja tego używałam co prawda bez konsultacji z lekarzem jakieś półtora miesiąca temu, bo do wizyty bylo kilka dni a ja umieralam. ale moja lekarka powiedziala, ze to akurat spokojnie mogłam stosowac. teraz coś znowu zaczyna mnie piec wieczorami własnie też... we wtorek już mam wizyte, ale bylam dzis u lekarki rodzinnej i zalecila mi łykanie 3 razy dziennie witaminy C. o_0 ale pewnie na wizycie znowu dostane antybiotyk. bo, co mnie az przerazilo, np przedwczoraj rano, po długiim śnie bez przerw na sikanie - sikałam na pomaranczowo aż . to chyba przez bakterie? dziś po użyciu clotrimazolu tak juz nie bylo.

reklama
Do góry