reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co można a czego nie?

Agnes92 włosy mozna spokojnie farbować- uważaj jedynie żeby farba byla bez amoniaku. Info potwierdzone przez gina i internistę. Ja farbowałam już dwukrotnie i moje koleżanki będąc w ciaży też farbowały :-)

reklama
Nie ma co popadać w paranoję. Trudno, żebysmy wyglądały jak kocmołuchy przez całe 9 miesięcy. Ładna mama=zadowolona mama=zdrowy radosny dzidziuś.:-)

ja kilka tygodni temu rozjaśniałam sama w domu, i z efektu jestem bardzo zadowolona.
Tyle że ciągle mam a wtedy miałam jeszcze większe mdłości i ciężko mi bylo znieść zapach farby, a wiadomo ze w środku zimy nie moglam stanąć w oknie z mokrą od farby głową by poodychać świeżym powietrzem

to podobnie jak u mnie:-) na poczatku kilka razy zdarzyly sie mdlosci+wymioty a teraz pomijajac czeste wizyty w wc na siusiu i bol plecow to bezobjawowo...

farbuje włosy co 5tyg na czarno, ostatnio pofarbowałam taką bez aminiaku i nie jestem zadowolona, siwki mi juz znów widać a dopiero minęły 3tyg!!! w ten weekend musze pofarbować znów ale juz kupie zwykłą

Coś można poradzić na ból kręgosłupa w ciąży?
boli strasznie - jak juz pisalam w wątku o objawach, a nie wiem czy mogę posmarować plecy np żelem voltaren. czy jakims innym... w ulotce nie ma jakiś wyraźnych przeciwskazań.

ja tez mam bole kregoslupa od jakiegos czasu. ale ostatnio troche sie polepszylo bo zaczelam sie pilnowac zeby prosto siedziec, nie dzwigac ciezkich rzeczy.. a jak juz boli to popros kogos o masaz mi pomaga moze i Tobie pomoze, a i ciepla(ale nie goraca kapiel)

reklama
Na masaż to bym się raczej udała to profesjonalisty, bo nieumiejętnym masażem, to można tylko coś popsuć...

Do góry