reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co można a czego nie?

kakakarolina, ja kupuje taką w Almie z mleka bawolego, ale teraz po pierwsze ze wzlędu na dziecko bardziej liczę pieniądze:-(, poza tym ona jest z niepasteryzowanego jako wyrób regionalny i oryginalny. No to dziś bruschetta na obiad, mam pyszne pomidory i żytni chleb.

reklama
ja również jem mozarelle, nawet sie nie zastanawialam nad tym czy mogę czy nie :-p
ale mam nadzieje, że nigdy nie zjadłam takiej z mleka bawolego...troszke to okropnie brzmi... ale pewnie nie, bo raczej zawsze patrze na to by kupic najtanszą

Ja też jem.
W Polsce nie można robić na sprzedaż serów z niepasteryzowanego mleka, więc jak jest polska, to na pewno ok ;)

ewa, można jeżeli jest to produkt regionalny np. oscypek, oryginalny jest zawsze z niepasteryzowanego. Zjadłam już bruschette i teraz coś słodkiego by się przydało, ale dieta to dieta.

mala,di, z bawolego jest przepyszna, to nawet nie ma porównania to jest inny smak prawdziwa mozarella, po prostu poezcja. Do kupienia tylko w Almie lub sklepach włoskich w większych marketach: Delikatesy internetowe Alma, sklep spożywczy online • Alma24.pl, zainwestuj kiedyś po ciąży, nie pożałujesz.

asiu, ja jestem wege i ledwo sie zmuszam by jeść jajka i nabiał i nie myśleć o tym skąd to pochodzi i w ogole :-D wiec takie specjały z mleka bawolego czy owczego, koziego to nie dla mnie, na tyle bym nie dala rady sie przełamać, jakoś moja psychika nie pozwala mi jeść takich rzeczy:-p

Do góry