- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
kruszki
Fanka BB :)
a ja choc pracuje w restauracji to nic mi dzis nie podchodzilo, wrocilam do domku i zajadam kanapki z maslem, mortadela i swiezym ogorkiem i to jest dzis to
Olga RaQ
Fanka BB :)
ja dziś zjadłam z 5 talerzy zupy pomidorowej, brzuch mam jak w poprzedniej ciąży w 6 miesiącu, ale było wszystko ok aż nie dostałam smaka na jabłko... pokroiłam sobie pięknie na osiem kawałków, zjadłam dwa z nich i w momencie dostałam takiej zgagi że oddałam resztę mężowi i do teraz się męczę
kruszki
Fanka BB :)
proponuje dzis grochowke, akurat mam boczek, groch kupilam wczoraj, kielbacha itd
Olga RaQ
Fanka BB :)
ja jeszcze nigdy nie zrobiłam grochówki... muszę w końcu kiedyś spróbować bo bardzo lubię
mnie ostatnio strasznie bierze na ogórek zielony na kanapki, pod ogórek majonez a na niego ketchup a pod to wędlina
mnie ostatnio strasznie bierze na ogórek zielony na kanapki, pod ogórek majonez a na niego ketchup a pod to wędlina
malinka1980
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Styczeń 2012
- Postów
- 496
ja zjadlam zdrowy obiad - makaron ze szpinakiem, a zaraz po obiedzie chipsy z lodami
marcia331
Fanka BB :)
Pisałam przed chwilą na wątku ogólnym że zrobiłam dzisiaj rybę z brzoskwiniami. Któraś z dziewczyn chciała przepis więc podaję
Potrzebujemy:
-rybę
-2-3 średnie cebule
- puszkę brzoskwiń
- słoiczek pikantnego ketchupy + ew. trochę przecieru ja dodaję
- sól, pieprz
Rybę kroimy na kawałki i smażymy w mące, przekładamy do naczynia. Cebule pokrojoną w kosteczkę lekko podsmażamy, tak żeby się zeszkliła, dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, chwile dusimy na niewielkim ogniu. Następnie dolewamy ok. połowy soku pozostałego po brzoskwiniach i znowu chwilę dusimy. Na koniec dodajemy słoiczek ketchupu, ja dodaję jeszcze 2 łyżeczki koncentratu żeby był bardziej intensywny smak. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos powinien być taki słodko-kwaśny, jak jest trochę za mało słodki dolewam jeszcze trochę soku z brzoskwiń, ale zazwyczaj zużywam połowę. Sosem zalewamy ułożoną w naczyniu żaroodpornym rybkę. I już. Zajadamy się :-)
Potrzebujemy:
-rybę
-2-3 średnie cebule
- puszkę brzoskwiń
- słoiczek pikantnego ketchupy + ew. trochę przecieru ja dodaję
- sól, pieprz
Rybę kroimy na kawałki i smażymy w mące, przekładamy do naczynia. Cebule pokrojoną w kosteczkę lekko podsmażamy, tak żeby się zeszkliła, dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, chwile dusimy na niewielkim ogniu. Następnie dolewamy ok. połowy soku pozostałego po brzoskwiniach i znowu chwilę dusimy. Na koniec dodajemy słoiczek ketchupu, ja dodaję jeszcze 2 łyżeczki koncentratu żeby był bardziej intensywny smak. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos powinien być taki słodko-kwaśny, jak jest trochę za mało słodki dolewam jeszcze trochę soku z brzoskwiń, ale zazwyczaj zużywam połowę. Sosem zalewamy ułożoną w naczyniu żaroodpornym rybkę. I już. Zajadamy się :-)
Kamile85
Fanka BB :)
Ja dzisiaj chlebek z fetą o ogórkiem kiszonym, mniam
reklama
Mart81
Fanka BB :)
A ja dzisiaj na śniadanie na zimno spagetti z suszonymi pomidorami, tuńczykiem, parmezanem i zielonym pieprzem. Boję się, że jak tak zaczęłam dzień, to będzie się działo. Mam w pracy ze sobą 4 naleśniki - jeden z nutellą, jeden z powidłami śliwkowymi i dwa na słono, z sosem czosnkowym, zieloną papryką i rucolą. Poza tym jabłko, sok pomidorowy i prince polo. Sądzę, że do 17 wszystko zniknie.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 21
- Wyświetleń
- 1 tys
- Odpowiedzi
- 80
- Wyświetleń
- 14 tys
- Odpowiedzi
- 205
- Wyświetleń
- 42 tys
- Odpowiedzi
- 333
- Wyświetleń
- 25 tys
Podziel się: